Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 16 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları Gezegen Yayıncılık

İSLAM MEDENİYETİNDE BİLİM VE DÜŞÜNCENİN GELİŞİMİ

Kur’an’ın ve Hz. Peygamber’in ilim öğrenmeyi teşvik eden öğretileri Müslümanları bilgi öğrenme konusunda hareketlendirmiş, Müslümanlar miladi yedinci yüzyıldan itibaren fethettikleri bölgelerde bulunan bilginlerden ve kitaplardan yeni bilgiler öğrenmişlerdir. Kadim ilim şehirleri olan şam, Halep, Antakya ve İskenderiye şehirlerini ele geçiren Müslümanlar, şehrin sakinlerine iyi davranmışlar, onların bilimlerinden ve teknik bilgilerinden yararlanmasını bilmişlerdir. Komşu kültürlerden yararlanma, sekizinci yüzyılda da artarak devam etmiştir. Doğu Akdeniz’in fethedilen ülkeleri ve Farsça konuşulan bölgelerde yer alan kültür merkezleri, Müslümanların bilim ve teknik konularında bilgilerini genişletmeye yardımcı olmuştur. Bu süreç içinde İslam dünyasında astronomi, astroloji, matematik, coğrafya, felsefe ve tıp gibi dallarda hızlı bir bilgi transferi gerçekleşmiştir. Dokuzuncu yüzyılın başlarında Müslüman bilginler, önceki bilgileri eleştirme ve yeni bilgiler üretme seviyesine gelmişlerdir. Bu yüzyılda Müslümanlar Halife Me’mun dönemi ayesinde yepyeni bir kuvvet kazanmışlardır. Kıblenin olabildiğince kesin belirlenebilmesi için İslam alimleri tarafından yapılan ’ çalışmalar neticesinde Bağdat ile Mekke arasındaki boylam farkı tespit edilmiştir. Elde edilen  derecelik boylam farkı (doğrusu 4 derece 37 dakika) o günün şartlarında oldukça başarılıdır. Dokuzuncu yüzyılda buna benzer pek çok başarı hikayesi bulunmaktadır. Onuncu yüzyılda çeşitli bilim dallarında, özellikle de matematiğe ilişkin çok büyük başarılar elde edilmiştir. Astronomi dalında Müslüman bilginler ekliptik (tutulma) eğilimin sabit mi yoksa değişken mi olduğunu araştırmışlardır.

  • Cevap Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!