Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Matbaa Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 27

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27 Adım Adım Matbaa Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 27

Güneş tutulması anında Güneş, Dünya’dan farklı şekillerde görünebilir. Bu durumun sebebi Ay’ın Dünya etrafında dolanırken farklı konumlarda olmasıdır. Ay, Dünya’ya çok yakın olduğu konumlarda Güneş’ten daha büyük veya Güneş’le ayın büyüklükte görünebilir. Böyle durumlarda Ay, Güneş’in tamamının Dünya’dan görünmesini engeller (Görsel 1.2.4).
Güneş tutulması esnasında Güneş’e çıplak gözle bakılmamalıdır. Aksi takdirde görme problemleri yaşanabilir.

Güneş tutulması, Ay yeni ay evresindeyken gerçekleşir. Bu evrede Ay, Dünya ile Güneş arasına girer ancak her yeni ay evresinde Güneş tutulması gerçekleşmez. Bu durumun sebebi Ay’ın Dünya etrafındaki dolanımında Ay, Güneş ve Dünya’nın her zaman aynı doğrultuda olmamasıdır. Güneş tutulması Dünya üzerinde belirli bölgelerden gözlenebilir.

AY TUTULMASI

Güneş tutulması gibi Ay tutulması da belirli sürelerle tekrar eden bir doğa olayıdır. Peki, Güneş tutulması konusunda öğrendiklerinizden yararlanarak Ay tutulmasının nasıl oluştuğunu tahmin edebilir misiniz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ay’ın bir ışık kaynağı olmadığını, Güneş’ten aldığı ışığı yansıtarak Dünya’dan parlak bir şekilde göründüğünü biliyorsunuz. Ay ve Dünya’nın hareketleri sırasında bazen Dünya, Güneş ile Ay’ın arasına girer. Dünya, Güneş’ten yayılan ışık ışınlarının Ay’a ulaşmasını engellediğinden Dünya’nın gölgesi Ay’ın üzerine düşer. Gece vakti gerçekleşen bu olaya Ay tutulması adı verilir. Görsel 1.2.5’te Ay tutulmasının nasıl gerçekleştiği modellenmiştir. Görseli inceleyiniz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!