Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 49

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 49 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 49

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, insanları sınıflandırırken imanı temel almaktadır. Kur’an’a göre insanlar temel itibarıyla iki grupta ele alınır: Müminler ve kâfirler. Allah’ın (c.c.) varlığına, birliğine ve diğer iman esaslarına iman edenler müminlerdir. Allah’ı (c.c.), peygamberi, ahireti ya da Allah’ın (c.c.) bildirdiği herhangi bir esası inkâr edenler de kâfirlerdir. İnkârcı kâfirler müşrik, münafık, ateist vb. gruplara ayrılırlarsa da bunların ortak özelliği Allah’ın (c.c.) varlığını, birliğini, dinin tamamını veya bir kısmını inkâr etmeleridir. Kur’an, inanmadığı hâlde menfaat, korku vb. sebeplerle inanmış gibi davrananlara da ayrıca dikkat çeker ve bunlara münafıklar der. Yüce kitabımız Kur’an’da, münafıkların cehennemin en alt tabakasında olacakları haber verilmektedir. Kur’an-ı Kerim, iman edenlerin ve inkârcıların özellikleri hakkında bilgiler vermekte, her iki grubun, yaptıklarının karşılığını göreceklerini açıklamaktadır. Örneğin Bakara suresinin ilk ayetlerinde müminlerin, kâfirlerin ve münafıkların özellikleri hakkında önemli açıklamalar yapılmaktadır.

Kur’an-ı Kerim’de iman esasları hakkında bilgiler verilir. “Peygamber, Rabb’inden kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. Şöyle de dediler: İşittik ve itaat ettik. Ey Rabb’imiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.”

Kur’an-ı Kerim, imanı iyilik olarak değerlendirir ve onu hayırlı, güzel ameller arasında sayar. Örneğin bu konuda Bakara suresinde şöyle buyrulur: “…İyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğ ru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.”

İslam dinine göre mümin, Hz. Peygamber’in (s.a.v.), Kur’an’ın bildirdiği şeyleri tereddütsüz kabul eden ve kalbi imanla huzur ve sükûn bulan kişidir. İman eden kişi hem dünyada hem de ahirette güven ve emniyet içinde olur. Çünkü o, Rabb’inin (c.c.) himayesindedir. Her şeye gücü yeten Yüce Allah’a (c.c.) inanmış, güvenmiş, sığınmış, bağlanmıştır. Dünyadaki geçici endişe ve korkulardan, ölüm korkusundan…

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

7. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 49 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!