Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Ez-De Yayıncılık Sayfa 121 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Ez-De Yayıncılık

Sınıflandırmanın Amacı ve Faydaları

Yeryüzünde milyonlarca canlı türünün bulunduğunu çoğumuz biliyoruz. Bu canlıların tamamı bugüne kadar bilimsel olarak tanımlanamamıştır. Bunun nedeni, çok farklı özelliklere sahip olan ve çeşitlilik gösteren canlıların incelenmesinin oldukça güç olmasıdır. Bilim insanları canlıları benzer özelliklerine göre gruplandırarak incelemenin, onları tanıma açısından kolaylık sağlayacağını düşünmüşlerdir. Canlıların benzerlikleri ile akrabalık derecelerine bakılarak yapılan gruplandırmalara sınıflandırma (sistematik, taksonomi) adı verilir. Eğer bilim insanları tarafından canlılar sınıflandırılmamış olsaydı her bir tür farklı bölgede, farklı adlarla tanınabilir ya da dünyanın farklı bölgelerinde farklı türler, aynı adla biliniyor olabilirdi. Canlıları ilk olarak Aristo sınıflandırmıştır. Aristo, çevresinde gördüğü hayvan ve bitkileri dış görünüşleri ile yaşadıkları yere göre gruplandırıp isimlendirmiştir.

Aristo’ya göre canlılar bitkiler ve hayvanlar olmak üzere iki gruba ayrılır. Aristo ile birlikte çalışan öğrencilerinin de katkılarıyla bitkiler otlar, çalılar ve ağaçlar olarak; hayvanlar da karada, havada ve suda yaşayanlar olarak gruplandırılmıştır. Aristo’nun yaptığı gibi canlıların dış görünüşlerine ve yaşadıkları yere göre yapılan sınıflandırmaya yapay (ampirik) sınıflandırma adı verilir. Yapay sınıflandırmada canlıların analog organ benzerliklerinden yararlanılmıştır. Analog organ; görevleri aynı, embriyolojik kökenleri farklı organlara verilen addır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Ez-De Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 121 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!