Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Hecce Yayıncılık

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayıncılık Sayfa 23

“9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 23 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 23

1.2.2. Başlıca Kimya Disiplinleri

Kimya biliminin oldukça geniş bir ilgi alanı vardır. Bu nedenle kimya bilimi; diğer bilimlerle ortak olarak biyokimya, fizikokimya gibi bilim dallarının doğmasına neden olmuş ve gelecekte de yeni bilim dallarının oluşmasına yardımcı olacaktır

Organik Kimya

Karbon temelli bileşiklerin yapılarını, özelliklerini ve tepkimelerini inceleyen kimya disiplinidir. Petrol ve petrol türevleri (Görsel
1.2.2), boyalar, ilaçlar, plastiklerin elde edilmesi ve tepkimeleri organik kimyanın ilgi alanına girer.

Analitik Kimya

Kimyasal maddelerin bileşimini, maddelerin yapısında bulunan bileşenleri nicel ve nitel olarak inceleyen kimya disiplinidir.
Kan ve idrardaki şeker ve üre tayini, yiyeceklerin besin değeri, bir maden filizindeki elementlerin ve içme suyundaki iyonların miktarını belirleme analitik kimyanın ilgili olduğu uğraş alanıdır (Görsel 1.2.3).

Biyokimya

Canlı organizmaların yapısındaki kimyasal maddeleri, tepkimeleri ve etkileşimleri inceleyen kimya disiplinidir. DNA yapısı, enzim ve hormonlar, bitkiler için gerekli olan gübrelerin etkileri biyokimyanın ilgi alanına girer (Görsel 1.2.4).

Anorganik Kimya

Genellikle karbon-hidrojen bağı içermeyen bileşiklerin (asit, baz, tuz) yapısını, özelliklerini ve kimyasal davranışlarını inceler. Mineraller (Görsel 1.2.5), metaller, ametaller, yarı metaller anorganik kimyanın ilgi alanına girer.

Fizikokimya

Kimyasal tepkimelerde sıcaklık, basınç değişimi, bir tepkimede açığa çıkan ısı enerjisinin hesaplanması (Görsel 1.2.6) fizikokimyanın ilgili olduğu alanlardır. Kimyasal tepkimelerde ölçülebilen Kimyasal bir tepkimede tepkime hızı ve termodinamik olaylar fizikokimyanın uğraşı alanlarıdır.

Polimer Kimyası

Çok sayıda birimin (monomer) kimyasal bağlarla birbirine bağlanması sonucu oluşturduğu büyük moleküller, polimer kimyasının ilgili olduğu alanlardandır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Hecce Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
clap
2
unlike
1
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!