Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 31 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Pasifik Yayınları

Günümüzde bu araçlar için uygun metalin araştırılması, belirlenmesi, üretilmesi, bu metalden yola çıkarak yeni türde malzeme tasarlanması ve geliştirilmesi metalurji mühendisliğinin çalışma alanıdır. Metalurji mühendisliği nedir? Nasıl metalurji mühendisi olunur? Metalurji mühendisleri ne iş yapar?

Metallerin diğer ürünler için ham madde hâline getirilmesi, metalurji mühendisliği bilgisiyle olur. Günümüzde metaller yanında seramikler, polimerler, kompozitler metalurji mühendisliği inceleme alanına katılarak metalurji vemalzeme mühendisliği mesleği doğmuştur. Bu mühendislik türde malzeme üretmekle  alanı organik ve anorganik birçok maddeyi inceleyerek, bunların fiziksel ve kimyasal özelliklerini değiştirerek farklı özellikte malzemeler geliştirmektedir. Üniversitelerin metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünde dört yıllık lisans eğitiminden sonra metalurji mühendisliği unvanı verilmektedir.

Eczacı
Eczacılık, ilaçla ilgili meslek dalıdır. Bu mesleği icra edenler eczacı olarak adlandırılır. Eczacı olmak isteyenler kimya ve biyolojiye meraklı, ilaç ve kimyasal maddelere karşı alerjisi olmayan; tertipli, düzenli, dikkatli ve sorumluluk duygusu yüksek kişiler olmalıdır.

Eczacıların görevlerini şöyle sıralayabiliriz:

• Doktorların düzenlediği reçetelerdeki hazır ilaçları hastalara satmak; gerekli ilaçları hazırlamak, bu sırada hastalara ilaçların kullanımlarıyla ilgili bilgi vermek
• Tıbbi veya diğer amaçlar için kullanılan zehirli maddeleri hazırlayıp bunların dağıtımını kurallara uygun olarak yapmak ve bu kimyasalların bozulmasına karşı önlemler almak
• Veteriner ve tarım ilaçlarının, kozmetik ürünlerinin kullanımları hakkında alıcıyı bilgilendirmek.

Üniversitelerin dört yıllık eczacılık fakültelerinden mezun olanlar eczacı olabilmektedirler.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAYALIM

1- Bir kimyager ya da kimya mühendisi olduğunuzu düşününüz. Bu meslekler için hangi eğitimden geçmiş olmalısınız? Hangi alanlarda çalışabileceğinizi listeleyiniz.

  • Cevap: Kimyagerlik öğrencileri, üniversitelerin Fen yada Fen–Edebiyat Fakülteleri’nin Kimya Lisans Bölümlerinden; organik kimya, anorganik kimya, analitik kimya, biyokimya, fizikokimya ve endüstriyel kimya gibi kimya bilimi konularında ileri düzeyde eğitim alarak mezun olurlar. Kimyagerlik programında eğitim süresi 4 yıl olup maddelerin kimyasal nitelikleri, molekül yapıları ve bunların değişim ilkeleri ile her cins kimyasal örneğin analizi konularında eğitim verilir.

Kimyagerin Çalışma Alanları

Kimya bölümü mezunları kimya endüstrisinin en çok tercih ettiği mezunlar arasında yer almaktadır. Kimyagerler özel sektör, kamu ve hizmet sektörü ile endüstri dallarının işletme ve laboratuvarlarında çalışmaktadırlar. Kimya bölümünden mezun olan kimyagerler, aşağıda başlıklar halinde verilen özel veya devlet kuruluşlarında çalışabilirler;

Plastik Sanayii
İlaç Sanayii
Boya Sanayii
Petrokimya
Metal Sanayii
Tekstil Sanayii
Seramik Sanayii
Çimento Sanayii
Deri Sanayii
Deterjan ve Sabun Sanayii
Gıda Sanayii
Kozmetik Sanayii
Cam Sanayii

2- Analitik kimya dalında çalışan bir bilim insanı olduğunuzu düşününüz. Çalışmalarınız neleri kapsar?

  • Cevap: Kimyasal ölçüm yapılan bir dal olarak bilinmektedir. Maddelerin kimyasal bileşimleri, analitik kimyanın başlıca çalışma alanıdır. Analitik kimya ile maddelerin incelenmesine yeni boyutlar kazandırılmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda maddelerin kimyasal bileşimleri dikkate alınarak yeni yöntemler ortaya koyulur.

3- Kimya biliminin uygulama alanları nelerdir?

  • Cevap:

Analitik Kimya
Organik Kimya
Anorganik (İnorganik) Kimya
Fizikokimya
Biyokimya
Polimer Kimyası
Endüstriyel Kimya

4- Tarım sektöründe çalışacak bir kişi size “Benim kimya bilmeme gerek yoktur.” derse onu çalıştığı alanla ile ilgili kimya bilgisine ihtiyacı olduğuna ikna etmek için neler söylersiniz?

  • Cevap: Tarım sektöründe yer alan kişi kimyaya ihtiyaç duyar. Çünkü; Tarımsal kimya, tarımsal üretimde, ham ürünlerin yiyecek ve içeceklerde işlenmesinde ve çevresel izleme ve iyileştirmede kullanılır.

5- Neden kimya mühendislerine ihtiyacımız vardır?

  • Cevap: Kimya Mühendisleri toplum içerisinde oldukça önemli görevler üstlenirler. Maddelerin kimyasal, fiziksel süreçlerinin incelenmesi, ürünlerin daha güvenli ve daha verimli hale getirilmesinden sorumludurlar. Matematiksel modelleme, süreç analizi, tasarım, veri toplama, analiz ve yorumlama gibi temel görevleri bulunur. Gıda, temizlik ve sanayi gibi sektörlerde aktif olarak rol aldıklarından kimya mühendisleri toplum için büyük önem arz ederler.

6- İlaç sektöründe çalışan bir kimyagerseniz nasıl bir çalışma ortamında, neleri yapıyor olursunuz?

  • Cevap:

Yeni ürünler geliştirme ve yeni yöntemleri test etme gibi karmaşık araştırma projeleri gerçekleştirir.
Kimyager yapılan çalışma için gerekli olan süreleri belirler ve bu doğrultuda programlamasını oluşturur.
Kimyasal maddelerle yapılan testler ve bu çalışmaların prosedürleri hakkında gerekli yerlere talimat verir.
Laboratuvar prosedürlerinde kullanılan bileşikleri, reaktifleri ve solüsyonları hazırlar.
Kimyasal güvenlik için test maddeleri ve malzemelerini belirler.
Gerekli hallerde bulgularını mühendislere, bilim adamlarına ve diğer meslektaşları ile paylaşır.
Kimyagerler genellikle bir araştırma ekibinin parçası olarak çalışırlar, bu nedenle başkalarıyla ortak çalışabilmelidir.

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 31 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
clap
2
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!