Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 38

“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 38

Sevgili Peygamberimizin dualarından biri şöyledir:
Allah’ım, fayda vermeyen ilimden, huşû duymayan kalpten ve doymayan nefisten sana sığınırım…”

Kur’an Kavramlarını Öğreniyorum (Rab, İlah, Melik, İbadet)

Rab

Rab kelimesi sözlükte terbiye etmek, yetiştirmek, ıslah etmek, yönetmek gibi anlamlara gelir. İsim olarak ise efendi, bir şeyin sahibi, terbiye eden, yetiştiren, düzene koyan, tedbir alan, sorumluluk üstlenen, yöneten, nimet veren, ihtiyaçları gideren ve seçkin kişi demektir.
Kur’an-ı Kerim’de pek çok ayette geçen “rab” kelimesi şu anlamlarda kullanılmıştır:
1. Melik ve sahip, yaratan, hidayet eden, yediren, içiren, şifa veren ve bağışlayan anlamında Allah’ın (c.c.) sıfatı olarak kullanılmıştır. Mesela Kureyş suresindeki “Onlar bu evin Rabb’ine ibadet etsinler!”66 ayetinde yer alan “rab” kelimesi bu anlamdadır.
2. İtaat edilen, sözü geçen, otorite sahibi, reis, efendilik ve üstünlüğü kabul edilen kişiler. Mesela; “(Yahudi ve Hıristiyanlar) Allah’ı bırakıp hahamlarını ve rahiplerini rabler edindiler. Meryem oğlu Mesihi de (Rab edindiler)…”67 ve “… Allah’ı bırakıp da birbirimizi rabler edinmeyelim…”68 ayetlerinde geçen ve “rab” kelimesinin çoğulu olan “erbab”, emir ve yasaklarına boyun eğilen, koyduğu kurallara uyulan, ilahi vahye dayanmadan helal ve haram dediğine inanılan, ilahlık mertebesine yükseltilen kimseler anlamında kullanılmıştır.
3. İhtiyaçları gideren efendi, sahip anlamında insanın bir sıfatı olarak kullanılmıştır. Yusuf suresinin 23. ayetinde geçen “rab” kelimesi Mısır azizini (üst düzey yönetici) nitelemektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 38 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!