Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 155

“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 155

Karasal ortamlardaki otçulların çoğunu böcekler, kemirici memeliler ve geviş getiren hayvanlar oluşturur. Sucul ortamlardaki otçullar ise fitop- lanktonlarla beslenen zooplanktonlar, alglerle beslenen balıklar ve diğer canlılardır. Deve, zürafa (Görsel 3.19 a, b), tavşan, koyun, çekirge otçullara örnek verilebilir.

Etçiller (Karnivorlar): Etçiller, tüketici olan diğer canlılarla beslenir. Karasal ve sucul ortamlarda yaşamlarını sürdürebilir. Etçil canlılara; leopar, timsah (Görsel 3.20 a, b), bazı böcek ve balık türleri, aslan, piton, kartal, kurt, baykuş, martı, köpek balığı gibi hayvanlar örnek verilebilir.

Hem Etçil Hem Otçullar (Omnivor Canlılar): Hem etle hem de otla beslenen canlılardır. Yaşadıkları ortamda hem üreticileri hem de tüketicileri yiyerek beslenir.

Karasal ve sucul ortamlarda yaşayan türleri bulunmaktadır. Hem etçil hem otçul canlılara insan, ayı, leylek, hindi, fare ve bazı balık türleri örnek verilebilir (Görsel 3.21 a, b, c, ç).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 155 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!