Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 23

“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 23 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 23

Hücre Döngüsü

Bölünme sonucu oluşmuş yeni bir hücreden iki yeni hücre oluşuncaya kadar geçen zaman aralığında gerçekleşen ve birbirini takip eden olaylar bütününe hücre döngüsü denir. Hücre döngüsünün süresi, her canlıda ve canlının farklı doku hücrelerinde değişiklik gösterebilir. Hücre döngüsü, birbirini takip eden iki evreden oluşur. Bu evreler, oldukça uzun süren interfaz ve kısa bir bölünme süreci olan mitotik evredir (Görsel 1.7).

İnterfaz

Ökaryot bir hücrenin yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği, büyüdüğü ve bölünme için gerekli hazırlıklarını yaptığı sürece interfaz denir (Görsel 1.8). İnterfaz, hücre döngüsünün en uzun evresidir. Bir hücrenin yaşamının %90’ı interfaz aşamasında geçer. İnterfaz; G1, S ve G2 olmak üzere üç evrede gerçekleşir.

G1 evresinde metabolik faaliyetler hızlanır. Hücrede protein sentezi, farklılaşma, büyüme ve hücre organellerinin sayısının artması gibi olaylar gerçekleşir.

S evresinde genetik materyalin (DNA) kopyalanması olayı görülür.

G2 evresinde hücre daha çok büyür. İnterfazda çekirdek belirgindir. Bir ya da daha fazla çekirdekçik ayırt edilebilir. Tek bir sentrozomun kop- yalanmasıyla iki sentrozom oluşur. Her sentrozom iki sentriyol içerir. Sentrozomlar hayvan hücrelerinde iğ ipliklerini organize eder. Genetik bilginin aktarımını sağlayacak kromozomlar, kromatin hâlinde olduklarından henüz belirgin değildir. İnterfaz tamamlandıktan sonra mitotik evre başlar.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!