Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Felsefe Bilim ve Kültür Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 85

“10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85 Bilim ve Kültür Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 85

Fikir Çerçevesi

Aşağıdaki metinde kötülük kavramı ve birey arasındaki ilişkiye değinilmiştir. Ahlaki alanda bireyin rolünü metni dikkate alarak tartışınız.

“(…) Kötünün kökenini nasıl açıklamaya çalışırsak çalışalım; vahşet, baskı, kölelik, öldürme ve bunun gibi özgürlüğü yok etmeye yol açan nedenlerin ortaya çıkmasını ister koşullara ister topluma ya da istersek kişileştirilmiş kötülük olan şeytana bağlayalım, bu anlayışta, hem iyinin hem de kötünün kaynağı, iyiyi iyi olarak ya da kötüyü kötü olarak isteyen ve eylemlerinde gerçekleştirilen tek tek bireylerdir. Bu nedenle insanlığı kötü denilen koşulları bertaraf ederek (ekonomik koşulları, toplumsal ilişkiler biçimindeki egemenlik yapılarını) daha iyiye dönüştürmeyi amaçlayan bütün kurumlar, kötünün koşullarını sadece insan dışında aradıkları sürece daha baştan etik açıdan başarısızlığa
mahkûmdur. (…)”

Annemarie Pieper, Etiğe Giriş (Kısaltılmıştır.)

  • Cevap: Metinde, kötülük kavramının kökeni ve bireyin rolü ele alınmış. Görüşe göre, kötü ve iyi, bireylerin niyet ve eylemleriyle doğrudan ilişkilendirilir. Bireylerin tercihleri, iyilik ve kötülüğün kaynağını oluşturur. Dolayısıyla, ahlaki gelişme ve toplumsal düzelme, bireylerin iyilik için çabalarına dayanır. Toplumsal faktörler, ekonomik koşullar, ve egemenlik yapıları, sonuçta bireylerin eylemleriyle belirlenir. Bu görüş, ahlaki sorumluluğun bireylere ait olduğunu vurgular.

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 85 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!