Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Meb Yayınları

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24

“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24

Çözüm Sizde

Limon, portakal, patates gibi meyve ve sebzeler ile küçük bir el radyosunu çalıştıracak pil yapabilirsiniz.

• Pil düzeneği tasarlayınız.
• Deney düzeneğini kurarken gerekli malzemeleri belirleyiniz ve güvenlik önlemlerini alınız.

Uyarı: Pil yapımında kullandığınız meyve ve sebzeleri tüketmeyiniz.

Değerlendirme

1. Pil yapımında tüm meyve ve sebzeler kullanılabilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Pil yapımında tüm meyve ve sebzeler kullanılamaz. Yalnızca bazı meyve ve sebzeler, içerdikleri asit ve elektrolitler nedeniyle bu amaçla kullanılabilir. Örneğin, limon, portakal gibi sitrik asit içeren meyveler veya patates gibi nişasta içeren sebzeler pil yapımında kullanılabilir. Diğer meyve ve sebzeler ise yeterli asit ve elektrolit içermedikleri için pil yapımında etkili olmayabilir.

2. El radyosunun çalışma süresini uzatmak için çözüm önerilerinde bulununuz.

  • Cevap: El radyosunun çalışma süresini uzatmak için daha fazla meyve veya sebze kullanılabilir. Ayrıca, pilin daha iyi iletişim sağlaması için elektrotların (bakır ve çinko gibi) yüzey alanı artırılabilir. Bu, daha fazla kimyasal reaksiyonun gerçekleşmesine ve daha uzun bir çalışma süresine yol açabilir.

1.2. ELEKTROTLAR VE ELEKTROKİMYASAL HÜCRELER

Başlarken

Alüminyum folyoya sarılmış bir yiyeceği yerken yanlışlıkla küçük bir miktar alüminyum folyo ısırırsanız ve dişlerinizde metal dolgularınız varsa ağzınızda tuhaf bir elektrik çarpması ve ağrı hissedebilirsiniz. Bu durumun sebebi ne olabilir?

  • Cevap: Bu durumun sebebi, alüminyum folyonun metal dolgularınızla temas etmesi sonucu oluşan bir galvanik hücre olabilir. Alüminyum folyo, dolgularınızdaki metalle temas ettiğinde tuzlu tükürük gibi vücut sıvılarının yardımıyla elektriksel bir potansiyel fark oluşturabilir. Bu potansiyel fark, elektrik akımının dişleriniz ve dokularınız arasından geçmesine neden olabilir, bu da elektrik çarpması ve ağrı hissiyle sonuçlanabilir.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 24 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!