Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 294

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 294 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 294

2. Aşağıdaki tabloda metinde geçen iki cümle verilmiştir. Cümlelerdeki altı çizili sözcük gruplarının yerine başka sözcük ya da sözcük grupları yazarak cümleleri aynı anlama gelecek şekilde yeniden yazınız.

  • Cevap:

3. Metinde geçen Artık halktan bir ailenin oturup yediği köfte, piyaz ve irmik helvasından oluşan yemeğin hesabını verirken terlediğini görüyorum. cümlesindeki altı çizili sözcüğün cümleye kattığı anlamı yazınız. Siz de bu sözcüğü başka bir anlamı ile cümle içerisinde kullanınız.

  • Cevap: “Terlemek” sözcüğü bu cümleye “Bir iş yaparken yorulmak veya o işi çok emek harcayarak güçlükle başarmak” anlamında mecaz olarak kullanılmıştır. Bu sözcüğü “Tüm gün tarlada çalışan ırgatlar çok terlemişlerdi.” veya “Soğuk havadan dolayı arabanın camları terledi.” şeklinde gerçek anlamları ile cümle içerisinde kullanabiliriz.

4. a) Bir yer turizme açılıyorsa, turistler için düzenlenir. Rengini, kokusunu, sesini, neşesini, canlılığını,
insanlarıyla birlikte tüm özelliğini kaybeder. Kartpostala döner. cümlesindeki altı çizili ifade ile ne anlatılmak istenmiştir? Açıklayınız.

  • Cevap: Bu metindeki “Kartpostala döner” ifadesi şehrin ruhunu yitirdiğini anlatmaktadır. Nasıl ki bir kartpostaldaki resim çok güzeldir ancak canlı değildir sadece bakar ve iç geçiririz. Kartpostala dönen şehirler de güzeldir ama bir yaşam ve canlılık ifade etmez.

b) Metinde geçen Kanarya adalarında keyif çatıyor. cümlesindeki altı çizili deyimin anlamını tahmin ediniz. Bu anlamı karşılayabilecek başka bir deyim bularak cümle içerisinde kullanınız.

  • Cevap: “Keyif çatmak” deyiminin anlamı keyiflenmek, neşelenmek, hoş ve eğlenceli zaman geçirmektir. “Gülüp oynamak” deyimi de neşelenmek, eğlenmek, mutlu olmak anlamına gelen bir deyimdir. Bu deyimi “Çocuklar, yaz tatilinde gönlünüzce gülüp oynamak hepinizin hakkıdır.” şeklinde cümle içerisinde kullanabiliriz.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 294 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!