Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Matbaa Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 18

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 18 Adım Adım Matbaa Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 18

GÜNEŞ SİSTEMİNDEKİ GEZEGENLERİN ÖZELLİKLERİ

Dünya’nın Güneş etrafında belirli bir yörüngede dolandığını, bu hareketin 365 gün 6 saatte tamamlandığını ve bu sürenin 1 yıl olarak kabul edildiğini öğrenmiştiniz. Güneş’in etrafında dolanma hareketi yapan tek gök cismi Dünya değildir. Kuyruklu yıldızlar, asteroitler, gezegenler ve gezegenlerin doğal uyduları Güneş’in etrafında belirli yörüngelerde dolanma hareketi yapar. Merkezinde Güneş’in olduğu kuyruklu yıldızlar, asteroitler, gezegenler ve gezegenlerin doğal uydularından oluşan gök cisimleri topluluğu Güneş sistemi (Görsel 1.1.1) olarak adlandırılır.

Güneş etrafında bir yörüngede hareket eden, başka bir gök cisminin uydusu olmayan, küresel şekle sahip gök cisimlerine gezegen denir. Görsel 1.1.1’de görüldüğü gibi Güneş sisteminde sekiz gezegen vardır. Bu gezegenlerin Güneş’e yakınlıklarına göre sıralanışı Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün şeklindedir. Güneş sistemindeki bazı gezegenlerin etrafında belirli yörüngelerde dolanma hareketi yapan gök cisimleri vardır. Bu gök cisimlerine doğal uydu adı verilir. Ay, Dünya’nın doğal uydusudur. Dünya’dan başka Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenlerinin de doğal uyduları vardır. Aşağıda Dünya’nın doğal uydusu Ay’a (Görsel 1.1.2), Satürn’ün doğal uydularından biri olan Titan’a (Görsel 1.1.3) ve Jüpiter’in doğal uydularından biri olan Callisto’ya (Kallisto) (Görsel 1.1.4) ait görseller verilmiştir. Görselleri inceleyiniz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 18 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
unlike
3
love
1
happy
1
angry
0
clap
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!