Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 119

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 119

Maddelerin suda yüzme veya batması ile ilgili kafa karıştırıcı pek çok örnek vardır. Örneğin, ağır ve büyük bir kütük suda yüzebilirken demirden yapılmış, hafif ve küçük bir bilye suda batar. Yoğunluk kavramı tam olarak öğrenildiğinde bu konu ile ilgili örnekler de daha anlaşılır hâle gelecektir.

Maddenin kütlesi ve hacmi vardır. Bir maddenin yoğunluğu, birim hacminin kütlesi olarak ifade edilir. Yoğunluk hesaplanırken kütle, hacme bölünür. Kütle gram (g), hacim ise santimetreküp (cm3) cinsinden alındığında yoğunluk birimi gram/santimetreküp (g/cm3) olur. Yoğunluk “d”, kütle “m” ve hacim “V” harfi ile gösterilir. Yoğunluk, maddeler için ayırt edici bir özelliktir. Örneğin demirin yoğunluğu ile suyun yoğunluğu birbirinden farklıdır.

Bir maddenin kütlesi, eşit kollu terazi ile ölçülür. Hacim ise katı, sıvı ve gaz maddeler için farklı şekillerde bulunabilir. Şekli düzgün olmayan ve suda çözünmeyen katı bir maddenin hacmi, dereceli silindir kullanılarak ölçülebilir. Önce dereceli silindire bir miktar su koyularak ilk hacim belirlenir. Daha sonra dereceli silindirin içerisine katı madde atılarak son hacim belirlenir. Katı maddenin hacmini bulmak için dereceli silindirde ölçülen son hacimden ilk hacim çıkartılır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 119 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!