Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 12

“8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 12 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 12

Gizli Kelimelerle Özetle!

Aşağıdaki metinde boş bırakılan yerleri kutucuk içinde verilen uygun ifadelerle tamamlayınız.

  • Cevap:

Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi sonucunda gece ve gündüz oluşur. Dünya’nın Güneş’e bakan tarafında gündüz, Güneş görmeyen tarafında ise gece yaşanır.

Dünya’yı iki eş parçaya böldüğü düşünülen hayalî çizgiye Ekvator çizgisi, bu çizginin oluşturduğu düzleme de Ekvator düzlemi denir. Dünya’nın, Güneş etrafındaki yörüngesinin oluşturduğu düzleme dolanma düzlemi adı verilir. Dünya’nın merkezinden geçerek kuzey ve güney kutup noktalarını birleştiren hayalî çizgiye dönme ekseni denir.
Dünya’nın Ekvator düzlemi ile dolanma (ekliptik) düzlemi arasında 23 derece 27 dakikalık bir açı vardır.

Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketi ve eksen eğikliği mevsimlerin oluşmasını sağlar. Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketine yıllık hareket de denir. Bu hareket sırasında Güneş ışınları bazı bölgelere dik, bazı bölgelere eğik açıyla düşer. Güneş ışınlarının dik olarak geldiği yerlerde sıcaklık yüksek (fazla) eğik olarak geldiği yerlerde sıcaklık düşük (az) olur. Eğik açı ile gelen ışınlar daha geniş (büyük) bir alana yayılırken dik açı ile gelen ışınlar ise daha dar (küçük) bir alana yayılır.

Dünya’nın 21 Haziran’daki konumu görselde II ile gösterilmiştir. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Yaz mevsimi, Güney Yarım Küre’de ise Kış mevsimi başlangıcıdır.

Dünya’nın 21 Aralık’taki konumu görselde IV ile gösterilmiştir. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Kış mevsimi, Güney Yarım Küre’de ise Yaz mevsimi başlangıcıdır.

Dünya’nın 21 Mart’taki konumu görselde I ile gösterilmiştir. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de ilkbahar mevsimi, Güney Yarım Küre’de ise sonbahar mevsimi başlangıcıdır.

Dünya’nın 23 Eylül’deki konumu görselde III ile gösterilmiştir. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de sonbahar mevsimi, Güney Yarım Küre’de ise ilkbahar mevsimi başlangıcıdır.

8. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 12 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!