Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı 

Araçların güvenli biçimde yol alması, öncelikle sürücülerin sorumluluğunda olduğundan sürücüler, araçlarını kontrol etmelerini güçleştiren durumları fark edip kaza riskini azaltmak için dikkatlerini dağıtacak bu gibi unsurlardan uzak kalmalıdır. Araç içinde cep telefonunu kapalı tutmak, bu açıdan en etkili önlemdir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de coğrafi koşulların sağlıklı kara ulaşımına izin vermediği bazı bölgelerde yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bu bölgelerde sarp patika yollar, nehir ve derelerden geçmek için asma köprüler, yerel halkın kendi imkânlarıyla yaptığı teleferikler, karlı ve buzlu yollarda kullanılan kızaklar insanların ulaşım sağlamak için ürettikleri farklı çözüm yollarından bazılarıdır. Ülkemizde coğrafi koşulların ulaşımı zorlaştırdığı Karadeniz Bölgesi’nde tarımsal ürünlerin taşınması için yapılan ilkel teleferiklerle, kış mevsiminin sert ve uzun geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi’nde eşya ve yük taşımacılığında kullanılan kızaklarla yine iklim koşullarının ve arazi şartlarının ulaşımı zorlaştırdığı bölgelerde kar motoru, ATV gibi farklı araçlarla ulaşım sağlanmaktadır (Görsel 2.54). Bu ulaşım araçları kullanılırken tüm ulaşım araçlarında olduğu gibi gerekli olan araç bakımı, emniyet kemeri kullanımı, kask kullanımı, gereğinden fazla yük ve yolcu taşınmaması gibi güvenlik önlemleri mutlaka alınmalıdır. Kış aylarında, soğuk havaların etkili olduğu yerlerde, kar ve buzlanmanın hâkim olduğu araçların kullanımını güçleştirecek iklim koşullarında trafiğe çıkmadan önce araç sürücülerinin gerekli önlemleri almaları oldukça önemlidir. Araç sürücülerinin kış lastiği takmaları, lastik basınçlarını kontrol etmeleri, dondurmaz su (antifriz) kullanmaları; araçlarında devamlı halat, takoz, kar zinciri vb. malzemeleri bulundurmaları gerekmektedir (Görsel 2.55). Sürücüler; coğrafi koşulların engebeli, iniş ve çıkışların fazla olduğu güzergâhlarda araç güvenlik donanımlarının (ABS, ASR, EBD vb.) aktif durumda olmasına dikkat etmelidir. Bu nedenle sürücülerin araç kullanırken bulundukları iklim koşullarını göz önüne alarak araçlarını kullanmaları; yağmurlu ve karlı havalarda ani fren, ani kalkış gibi manevralardan kaçınmaları, bulundukları coğrafi koşulların ve iklim koşullarının şartlarına göre araç bakımlarını yapmaları hem kendi güvenlikleri hem de trafik güvenliği için oldukça önemlidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!