Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 133

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 133 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 133

Aşağıda “Küresel Isınma” konusuna ait bazı durum kartları verilmiştir.

Yapılacaklar:

1. Sınıfımızda 4 kişilik gruplar oluşturalım.
2. Verilen kartlardaki bilgileri okuyalım.
3. Grubumuzla, seçeceğimiz karttaki konu ile ilgili araştırma yapalım.
4. Elde ettiğimiz bilgileri görseller ve diğer içeriklerle de destekleyerek istediğimiz türde bir sunum (bilgisayar sunusu, poster vb.) ile arkadaşlarımıza sunalım. Araştırmamızı portfolyomuza koyalım.

1. Sera gazlarının artışındaki temel etken insan kaynaklı olduğundan insan davranışlarının çevrenin korunmasını gözeterek değişmesi ve sürdürülebilir yaklaşımların benimsenmesi ile sera gazı miktarları azaltılabilir. Tartışma: Sıcaklık artmaya devam ederse soğuk iklimlerde ve sıcak iklimlerde ne tür varlıklar etkilenir?

  • Cevap: Soğuk iklimlerde sıcaklık artışı, buzulların erimesine ve bu da deniz seviyesinin yükselmesine yol açabilir; sıcak iklimlerde ise su kaynaklarının azalması ve tarım için elverişli toprakların yok olması gibi olumsuzluklar meydana gelebilir.

2. Bir serada camdan seraya girip dışarı çıkamayan güneş ışınları nedeniyle seradaki hava ısınır ve bitkiler için uygun bir ortam sağlanır. Tıpkı bir seradaki cam gibi sera gazları da dünya atmosferinde gazlı bir tabaka oluşturur. Sera etkisi olmasaydı dünya, ortalama -18 °C sıcaklık ile yaşamak için çok soğuk olurdu! Tartışma: Dünya atmosferinin Güneş tarafından ısınırken tıpkı bitki yetiştirilen seradaki gibi tutulmasına ne neden olur?

  • Cevap: Dünya atmosferinin Güneş’ten gelen ısıyı tutmasının nedeni, atmosferdeki sera gazlarının yeryüzünden yansıyan ısıyı emip tutması ve bu ısının uzaya kaçmasını engellemesidir; bu etki olmadan Dünya çok soğuk olurdu.

3. En yaygın sera gazları su buharı, karbondioksit ve metandır. İnekler otlaklarda otları yedikten sonra geviş getirip gaz çıkarırlar. Bu esnada karbondioksit gazından yaklaşık 25 kat daha zararlı metan gazını havaya verirler. Atmosferde 12 yıl kalan metan için önlem alındığında değişimin olumlu etkileri çok hızlı görülmeye başlanabilir. Tartışma: Hayvancılık insanların ihtiyacını karşıladığı ekonomi alanlarından biridir. Çiftliklere zarar vermeden metan gazını nasıl azaltabiliriz?

  • Cevap: Çiftliklerde metan gazı salımını azaltmak için, yem bileşenlerinin değiştirilmesi, atık yönetimi iyileştirmeleri ve sindirim sistemini değiştirecek besin takviyeleri gibi yöntemler uygulanabilir; böylelikle hayvancılık ekonomik olarak etkilenmeden daha sürdürülebilir hale getirilebilir.

4. Atmosferde çok fazla karbonat var ve bitkiler bunu alarak bir dizi işlemler besine dönüştürüyor. Ancak, palmiye yağı üretmek için ormanlar kesilip yerine palmiyeler dikildiğinden atmosferdeki karbondioksit oranı daha fazla artıyor. Tartışma: Palmiye meyvesinden elde edilen palmiye yağının kullanım alanları nelerdir?

  • Cevap: Palmiye yağı, yiyeceklerden kozmetiklere ve hatta biyoyakıtlara kadar pek çok alanda kullanılmaktadır; ancak bu üretim için ormanların yok edilmesi karbondioksit salımını artırıyor ve ekolojik dengeleri bozuyor.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 133 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!