Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 153

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 153 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 153

İnsan ihtiyaçları için gerekli olan tarım, hayvancılık, turizm vb. etkinlikler hem küresel ısınmaya neden olur hem de küresel ısınmanın sonuçlarından etkilenir. Örneğin sanayi tesislerinin havaya bıraktıkları karbondioksit gazı küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine neden olurken iklim değişikliğinin bir sonucu olan temiz su kaynaklarının ve ham maddenin azalması da sanayi ve tarım sektörünü olumsuz etkilemektedir.

Şimdi iklim değişikliğinin Türkiye’deki tarım ve hayvancılık faaliyetleri, biyoçeşitlilik, turizm ve ekonomi gibi alanlar üzerindeki etkilerini detaylı inceleyelim.

Tarım

Türkiye’de önemli bir sektör olan tarımın iklim değişikliğinden etkilenmesi, artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılamada sorunlar yaratmaktadır. Ülkemizde iklim değişikliğinin bir sonucu olarak kuraklığın artması ile tarımsal amaçlı su elde etmek zorlaşmaktadır. Bu durum çiftçilerin mevcut ürünlerini kuraklığa dayanıklı ürünler ile değiştirmesine neden olmaktadır. Ayrıca deniz seviyesinin yükselmesiyle topraktaki tuzluluğun artması ürün verimliliğini olumsuz etkilemektedir. İklim değişikliğine bağlı olarak doğal afetlerin özellikle sellerin yaşanması, ürün kaybına neden olmaktadır. Aşırı sıcaklıklar, toprakta zararlı mikroorganizmaların üremesine neden olmakta böylece bitki büyümesi yavaşlamakta ve üreme yeteneği azalmaktadır. Yağışlı bölgelerin daha da yağışlı olması, topraktaki su doygunluğunun artmasına neden olmakta, bu da topraktaki oksijen miktarının azalmasına ve ve hastalıkların çoğalmasına yol açmaktadır.

Hayvancılık

Sıcaklığın yükselmesiyle otlatma alanlarının azalması, hastalıklara karşı hassasiyetin artması, hayvan kütlesinde azalma, doğumda kayıplar, yavrulama ve süt veriminin azalması, hayvanların sıcaklık sebebiyle yaşadıkları stres ve ölüm oranlarının artması ülkemizde iklim değişikliğinin hayvancılığa olan etkileridir. Ayrıca kuraklık sebebiyle mera ve çayırlarda meydana gelebilecek yangın riski, su kaynaklarının azalması ve deniz seviyesinin artmasıyla içme suyuna tuz karışması sonucu hayvanların temiz suya erişiminin azalması diğer etkenlerdir. Hayvancılığın olumsuz etkilenmesi ise bu işle uğraşan üretici kesimin de ekonomik anlamda olumsuz etkileneceği sonucunu doğurmaktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 153 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!