Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 175

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 175 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 175

• Kerem ve Zeynep’in köyde yaşadıkları bir günün anlatıldığı hikâyede neler dikkatinizi çekti?
• Günlük alışkanlıklarınız Kerem’in şehirdeki hayatıyla mı yoksa Zeynep’in köydeki hayatıyla mı benzerlik gösteriyor? Sınıfımızdaki arkadaşlarımızla paylaşalım.

Okuduğunuz hikâyede sürdürülebilir yaşam şekillerine tanıklık ettiniz. Peki, sürdürülebilirlik nedir? Sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınmayı daha yakından tanıyalım.

Sürdürülebilir Kalkınma

Üretimi, tüketimi, kaynak kullanımını ve israfı sürekli artırarak yarın yokmuş ya da gidilebilecek başka dünya varmış gibi hareket eden insan, geleceğini ne büyük tehlikeye attığını yeni yeni fark etmeye başladı. Kaynakları sınırlı bir dünyada yaşadığını ve ona iyi bakmak zorunda olduğunu iklim krizinin sonuçlarıyla karşılaşınca daha da iyi anlamaya başladı. İnsanoğlunun dünya üzerindeki etkisini anlamak ve bunu kontrol etmek için uyguladığı bir yöntemi de var artık: Sürdürülebilirlik. Bugünlerde pek çok kelimenin önünde “sürdürülebilir” ifadesini görmekteyiz: sürdürülebilir su yönetimi, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir enerji, sürdürülebilir kent, sürdürülebilir okul….

Gelin, birlikte sürdürülebilirliğin ne olduğuna ve neden önemli olduğuna bakalım. Sürdürülebilirlik kelime anlamı olarak daimi olma yeteneği demektir. Günlük hayatın ve kalkınmanın devamlılığı sağlanırken gelecek kuşaklar için de ekonomik, çevresel ve aynı zamanda sosyal koşulları devam ettirilebilen bir dünya bırakmayı sürdürülebilirlik olarak tanımlayabiliriz. Sürdürülebilirliğin çevresel boyutu, doğal kaynakların korunması ve çevre kirliliğinin azalması ile ilgilidir. Örneğin ulaşım için bisiklete bindiğimiz zaman, çevreye motorlu araçlar gibi zararlı gazlar bırakmamış oluruz. Böylece hava kirliliğine neden olmaz ve sera etkisinin oluşumunu azaltmış oluruz.

Sürdürülebilirliğin ekonomik boyutu ekonomik büyüme ve üretim faaliyetleri ile ilgilidir. Motorlu araçlar yerine bisikleti tercih ettiğimizde fosil yakıt tüketmez böylece aile ve ülke ekonomimizi korumuş oluruz. Sürdürülebilirliğin sosyal boyutu toplumda yaşayan üyelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına vurgu yapar. Bu ihtiyaçlardan bir tanesi toplumda yaşayan bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ile ilgilidir. Bisiklet örneğini ele alacak olursak motorlu araçlara göre daha az maliyetli olduğundan sosyal eşitliği sağlayarak insanların yaşam kalitesini artırması mümkündür. Özellikle yenilenemeyen enerji kaynaklarının farkında olmak ve bunlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ağırlık vermek önem taşır. Böylece yaşam döngüsünde aksamalar yaşanmaz. Yıllarca süren devamlılık sayesinde yarınlarımız da güvence altına alınmış olur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 175 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!