Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 185

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 185

Sürdürülebilir kalkınmanın hedeflerine ulaşabilmek için aşağıdaki becerilere sahip olmamız gerekir. Çevre okuryazarlığı: Bireylerin çevre hakkındaki bilgi, çevreye yönelik tutum ve davranış unsurlarının birleşiminden oluşur. Çevre okuryazarı olan bireyler hem sosyal çevre hem de doğal çevre ile ilgili olan süreç ve olayları kolaylıkla anlayabilirler. Su okuryazarlığı: Bireylerin suyun yaşam için önemini, su döngüsünün işleyişini, yakın çevresindeki ve küresel boyuttaki su kaynaklarını tanıması, sürdürülebilir bir şekilde su yönetimini ve suyun korunması ile ilgili bilgi ve farkındalığa sahip olmasıdır.

Tarım okuryazarlığı: Bireylerin hem günlük hem gelecek yaşamlarını sürdürecek ürünlerin üretildiği tarımsal konularda bilgi sahibi olmalarıdır. Gıda okuryazarlığı: Bireylerin gıda ve beslenmeyle ilgili bilgileri değerlendirme, doğru kararlar alıp uygulayabilme, sağlıklı beslenmeyi sürdürme, uygun miktarda sağlıklı besin seçme ve gıda israfının önüne geçmesidir.
Finansal okuryazarlık: Bireylerin bütçeleriyle ilgili detaylı bilgi sahibi olması ve gelirlerini etkin bir şekilde yürütmesidir. Finansal okuryazarlık, kişilerin tasarruflu gelir yönetimi yapması anlamına gelmektedir.

Sürdürülebilir kalkınmaya şüphesiz ki bireysel çabalarımız önemli katkı sağlar. Ancak bir ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına en çok katkıyı o ülkedeki tüm bireylerin ortak çabası ve hükümetlerin yasal düzenlemeleri sağlar. Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmaları çeşitli göstergelerle hesaplanır. Bu hesaplamaların sonucunda ise o ülkeye ait sürdürülebilir kalkınma puanları oluşturulur.

SIRA SİZDE

A) Aşağıda, bir ülkeye ait sürdürülebilir kalkınma puanları ile o ülkedeki yenilenebilir enerji kullanım oranlarının verildiği tabloyu inceleyelim.

B) Tabloda bilgileri verilen ülkenin seneler içinde yenilenebilir enerji kullanımında nasıl bir değişiklik olmuştur? Yazınız.

  • Cevap: Tablodaki bilgilere göre ülkenin seneler içinde yenilenebilir enerji kullanımı artmıştır.

C) Tabloya göre yenilenebilir enerji kullanımı ile sürdürülebilir kalkınma puanı arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayalım.

  • Cevap: Yenilenebilir enerji kullanımı ile sürdürülebilir kalkınma puanı arasında doğrudan bir ilişki vardır. Yenilenebilir enerji kullanımı arttıkça sürdürülebilir kalkınma puanı da artmaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 185 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!