Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 19

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 19

Eski zamanların birinde yağmur ormanlarının bulunduğu bölgede bir köy varmış. Bu köyde yaşayanlar tarım, hayvancılık, arıcılık yaparak geçinirlermiş. Bir gün köye gelen yetkililer köydeki ormanlık arazinin altında çok değerli bir maden olduğunu bildirmişler. Bu madenin bir kilogramının ülkenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini böylece fosil yakıtlardan dolayı oluşan hava kirliliğinin de önüne geçilebileceğini söylemişler. Ayrıca bu madenin köylülere maddi olarak büyük kazançlar getireceğini belirtmişler. Bu madeni çıkarmak için ormanlık arazide kazıların başlayacağını, maden yataklarının açılacağını böylece köydeki gençlere iş alanı oluşacağını söylemişler. Köylüler bu duruma sevinsinler mi, üzülsünler mi bilememişler. Kimisi “Bu orman oradan çıkarılacak madenden daha değerli; en büyük cevher, yeşilliktir.” derken kimisi de “Orman giderse içindeki canlılar da gider; geyiği, sincabı, kaplumbağası, börtü böceği… ne yapar, yazıktır.” demiş. Kimisi de “Burası bize dedelerimizden miras kaldı, biz tarım ve hayvancılıktan başka iş bilmeyiz ki!” demiş. Bazıları da maden yatağı açılırken kullanılacak dinamitlerden, kimyasallardan bahsederek “Bu iş bize ancak zarar verir.” demiş. Köyün bir kısmı ise “Köyümüze büyük bir yenilik geliyor, siz engel mi olacaksınız? Burada yetişen ürünler, beslenen hayvanlar karnımızı doyurmaya ancak yetiyor. Madenden kazanacağımız parayla gerekirse yeni bir orman kurarız, yeni hayvanlar ve tohumlar satın alıp ürünlerimizi artırırız.’’ demiş. Bazıları da bir ülkenin sahip olduğu madenlerin ne kadar çok olursa o ülkenin o kadar zengin olduğunu ve bu madenlerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulamış. Bir başkası da kendi kaynaklarını yok sayan, kaynaklarını kullanmayan bir ülkenin kalkınamayacağını belirtmiş. Bazı köylüler ise ağaçları kesmeden ağaçları başka bir bölgeye taşıyıp hem ağaçları kurtarmanın hem de başka bölgelerin ağaçlandırılmasının mümkün olup olmadığını araştıralım demiş. Köyün ileri gelenleri bu maden konusunda bir karar vermek üzere toplanmışlar ya hep birlikte madencileri engelleyip
durduracaklar ya da köylüyü ikna edip madencilerin işini kolaylaştıracaklarmış.

Sizce köylülerin ortak kararı ne olmuştur? Yetkililer maden yatağını açtılar mı? Maden yatağı açıldıysa köylünün ve ormanda yaşayan canlıların hayatı nasıl değişmiş olabilir? Çıkarılacak maden sizce ne olabilir? Maden yatakları açılmadıysa köyde neler yaşanmış olabilir?

  • Cevap: Köylüler doğayı korumaya ve geleneksel yaşam tarzlarını sürdürmeye karar verdiler. Maden yatağı açılmadıysa, köydeki doğal yaşam ve kültürel miras saklanmış olur.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 19 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!