Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 138

Sosyoloji Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 138

Toplumsal Kurumların İşlevleri

Toplumsal kurumlar belli ihtiyaçları karşılamak için doğmuşlardır. Bu ihtiyaçlar kurumların amaçlarını belirler. “Grup hayatına katılan kişilere kurumlar ne yapar?” sorusu kurumların görevlerini belirlemek bakımından önem arz eder. Aslında bir kurumun nesnesi, amacı ve hedefi ile grubunkiler aynıdır. Örneğin ekonomik, dinî ve siyasi gruplar; ekonomik, dinî ve siyasi amaçları gerçekleştirmek için vardır. Bu nedenle toplumsal grupların temel işlevi kendine özgü toplumsal kurumları oluşturmaktır. Toplumsal kurumlar oluşurken ve varlığını sürdürürken de birbirleriyle sürekli etkileşim içine girer. Örneğin bir toplumsal kurum olarak aile aynı zamanda hem eğitim kurumuyla hem de ekonomi kurumuyla etkileşim içindedir. Aynı şekilde örneğin ekonomi kurumu da siyaset kurumuyla etkileşim hâlindedir. Toplumsal kurumlar arasındaki etkileşimin dengeli ve uyumlu olması toplumsal yapının da güçlü olmasını sağlar.
Toplumsal kurumların işlevlerini olumlu ve olumsuz olmak üzere ikiye ayırmak mümkündür.

SORULAR

1. Toplumsal kurumlar bireylerin hayatını nasıl kolaylaştırır? Tartışınız.

  • Cevap: Toplumsal kurumların amaç ve işlevlerine göre, bireylerin yaşamlarına katkıları değişmektedir. Örneğin devlet gibi kurumlar, bireylerin daha rahat ve huzurlu yaşamalarını hedefler ve çalışmalarını bu yönde yapar.

2. İhtiyaçları karşılamaya yönelik uygulamalar ile tarihsel süreklilik arz eden kalıplaşmış davranışları karşılaştırınız.

  • Cevap: Çalışmak, okula gitmek, yemek yapmak gibi günlük hayat aktiviteleri ihtiyaçlarımızı karşılamak için gerçekleştiririz. Bayram kutlamaları ise, kalıplaşmış davranışlardır.

Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 138 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!