10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Anadol Yayıncılık
10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 112 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Anadol Yayıncılık
Dikkat Edelim!
NO gazı asidik bir gaz değildir fakat oksijenle tepkimesi sonucu oluşan NO2 gazı suyla etkileşerek asit oluşumunu sağlar.
Bilelim
SO2 gazının oksijenle tepkimeye girmesi sonucu SO3 gazı oluşur.
Çeşitli nedenlerle havada oluşan H2CO3, H2SO4, HNO3 gibi maddeler yeryüzüne asit yağmuru olarak iner (Şekil 3.3.1).
Asit yağmurları hem su hem de toprak kirliliğine neden olur. Asit yağmurlarıyla beslenen göl ve akarsu kaynaklarında pH derecesi düşer ve bunun sonucunda buralardaki canlı yaşamı yok olmaya başlar. İleri boyutlarda ise göllerde balık ölümleri gözlenebilir. Su kaynaklarının pH derecesinin düşmesi, bu su kaynaklarıyla beslenen tarım arazilerinin veriminin düşmesine ve suyun içilebilir özelliğinin kaybolmasına neden olur.
Asit yağmurları toprak yapısını da bozabilir. Çünkü toprakla buluşan yağmur suları toprağın daha asidik karakterde olmasına yol açar. Bu durumda toprak zamanla tarıma elverişsiz hâle gelir. Ayrıca topraktan süzülerek yer altı sularına karışan asit yağmurları, yer altı sularının kirlenmesine neden olur. Yer altı sularının içme suyu kaynaklarına karışması sonucu ise temiz su kaynakları kirlenmiş olur. Asit yağmurları, bitki örtüsüne önemli zararlar verir. Özellikle asit yağmurlarının çok yoğun olduğu bölgelerdeki ağaçların üst kısımları tamamen tahrip olur (Resim 3.3.4).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.