10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70
10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70
II. YOL: Mol sayısı yerine madde miktarları, soruda istenilen mol, kütle, hacim, tanecik sayısına dönüştürülür. Madde miktarları arasındaki ilişki tepkime üstünde kurulabileceği gibi oran orantı denklemleri sonucunda da elde edilebilir.
Tepkimede, maddelerin başına yazılan katsayılar mol sayısını, tanecik sayısı oranını ve gaz hâlindeki maddeler için hacim oranını belirtir. Maddelerin başına yazılan katsayılar kütle oranı olarak kullanılamaz çünkü maddelerin mol kütleleri farklıdır.
Tepkimede, 1 mol azot gazı 3 mol hidrojen gazı ile birleşerek 2 mol amonyak gazı oluşturmaktadır. Kullanılan azotun 3 katı hidrojen kullanıldığına ve kullanılan azotun 2 katı amonyak oluştuğuna dikkat edilmelidir. Tepkimede, 5 mol azot kullanılırsa 15 mol hidrojen kullanılması gerekir ve sonuçta 10 mol amonyak elde edilir (Kullanılan azot miktarı 5 kat artırılınca kullanılan hidrojenin ve oluşan amonyağın da aynı oranda arttığına dikkat edilmelidir.).
Hacim olarak incelendiğinde N2, H2, NH3 arasında yine 1, 3, 2 oranının olduğu görülmektedir. Aynı koşullar altında tepkimede 2 litre N2 varsa 6 litre H2 kullanılır ve tepkime sonucu 4 litre NH3 elde edilir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.