Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları

10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 64

“10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 64

KUR’AN’I ANLAYARAK OKUMAK

İnsan, yaratılışında var olan özellikler nedeniyle peygamberlerin tebliğ ettiği hakikatleri kavrama ve bunları hayatına aktarma becerisine sahiptir. İnsan, aklı sayesinde Allah’ın (c.c.) kendisine yüklediği emaneti kavrayarak O’nun rızasına uygun bir hayat sürebilir. Ancak tarih boyunca insanın aklının tıkandığı, doğru ile yanlış arasında tercih yapmada zorlandığı ve iyi ile kötüyü ayırt etmede yanıldığı dönemler olmuştur. Bu dönemlerde insanın imdadına ilahi yardım yetişmiş, bu yardımla insanoğlunun kararan ufku aydınlanmıştır.

Allah (c.c.), Hz. Âdem’den başlayarak Hz. Muhammed’e (s.a.v.) kadar, insanlara vahiy ve peygamber göndererek hak ile bâtılı, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü birbirinden ayırma konusunda yol göstermiştir.

Vahiy zincirinin son halkası olan Kur’an-ı Kerim bizlere doğru yolu göstermek üzere âlemlerin Rabb’i olan Allah (c.c.) tarafından gönderilen ilahi emanettir.1 Bu nedenle Kur’an’ın anlaşılması, onun çağları aşan ilkelerinin hayata geçirilebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun gerçekleşmesi de ancak Kur’an’ın düzenli olarak tertil üzere okunmasına; onun Allah’a (c.c.), tabiata, insana, dünyaya ve ahirete ilişkin ayetleri üzerinde tefekkür edilmesine ve bu ayetlerden ahlaki ilkeler çıkarılarak öğüt alınmasına bağlıdır. Çünkü Kur’an, hayatın her alanında insana rehberlik etmek üzere gönderilmiştir. “Ey insanlar! İşte size Rabb’inizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet 9eldi”2 ^ kerimesi, Kur’an’ın gönderiliş amacını ve önemini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

YORUMLAYALIM

“Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.”

(Ahzâb suresi, 72. ayet.)

Ayet-i kerimede “göklere, yere, dağlara ve insana” teklif edilen “emanet” neler olabilir? Yorumlayınız.

  • Cevap: Bu ayette geçen “emanet” Allah’ın insanlara verdiği sorumluluk ve görevleri ifade ediyor olabilir. Göklere, yere ve dağlara teklif edilmesi, bu varlıkların Allah’ın yaratıkları olduğu ve O’na karşı sorumluluk taşıdığı fikrini vurgular. Ancak bu varlıklar bu sorumluluğu yerine getirmekten çekindiler ve korktular, çünkü insanın bu sorumluluğu üstlenmesi çok büyük bir sorumluluk ve yük getiriyordu.

10. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!