Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Aydın Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Aydın Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 44 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Aydın Yayınları

Eski Mısır’da tarlaların alanlarının kolayca hesaplanması ve vergilerinin doğru bir şekilde a ödenmesi için tarlalar dikdörtgen şeklinde düzenlenmekteydi. Nil Nehri’nin yakınlarında bulunan, “ Şekil 2.1.11 ” deki fotoğrafta gösterilen bu verimli tarlaların sınırları her yıl taşan nehir yüzünden kaybolmaktaydı. Mısırlılar da sınırları kaybolan tarlalarının dik olan köşelerini belirlemek için, üzerinde eşit aralıklarla atılmış 12 tane düğümün bulunduğu iki ucu birleşik ipler kullanmaktaydı. Bu iplerle köşeleri düğümlerde olan dik üçgenlerin, dolayısıyla dik açıların nasıl oluşturulduğunu inceleyelim.

“ Şekil 2.1.12 ” deki gibi üzerinde eşit aralıklarla 12 düğüm bulunan halka ipin uzunluğu 12 br olarak düşünülebilir. Bu halka iple bir dik açı ancak düğümleri üçgenin köşeleri olan bir dik üçgen oluşturulduğunda elde edilir. O hâlde dik üçgenin çevre uzunluğu da 12 br olacaktır. Bu koşulu sağlayan tek üçgen köşeleri düğümlere denk gelen “ Şekil 2.1.13 ” teki 3-4-5 üçgenidir.

Altlarındaki sandıklara kullanılmayan eşyaların saklanabilmesi nedeniyle “ Şekil 2.1.14 ” teki fotoğrafta görülen, açılabilir sandıklı yataklar sıklıkla tercih edilmektedir. Yatağın açık hâlinin modellendiği “ Şekil 2.1.15”teki yatağın boyu 250 cm ve sandığın yüksekliği 60 cm dir. “ Şekil 2.1.15”te verilen, yatağın ucundaki A noktasının iz düşümü olan B noktasının sandığın ucundaki D noktasına olan uzaklığı 50 cm olduğuna göre A noktasının yerden yüksekliğinin kaç cm olduğunu bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Aydın Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!