Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 250

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 250 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 250

1. Yazarın kişisel görüşlerini dile getirdiği bir fıkra örneği okudunuz. Siz bugün bir fıkra yazacak olsanız hangi konu hakkında yazarsınız? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Son günlerde toplumu fazlasıyla ilgilendiren konuların başında COVID-19 salgını gelmektedir. Bu yüzden yazacağım fıkranın konusu COVID-19 salgını olurdu. Yazımda, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen, insan hayatı için büyük tehdit oluşturan bu salgına dikkat çekerdim. Ayrıca salgından korunmanın yollarını da anlatırdım

2. Fıkra türü, 19. yüzyılda gazete ve dergiler çevresinde ortaya çıkmış ve gelişmiştir. 19. yüzyıldan günümüze kadar olan teknolojik gelişmeleri göz önünde bulundurduğunuzda fıkra türünün dünü, bugünü ve yarını için neler söyleyebilirsiniz? Kısa bir paragrafla anlatınız.

Yazdığınız Paragraf:

  • Cevap: Olası Cevap: 19. yüzyılda gazete ve dergiler toplum hayatı için oldukça önemli bir yere sahipti. Güncel olayların ele alınabileceği yegâne araçlar gazeteler ve dergilerdi. Bu nedenle fıkra türü ortaya çıktığı dönemde oldukça ilgi görmüştür. Teknolojik gelişmelerle televizyon, radyo, internet gibi pek çok farklı alan ortaya çıktı. Bu gelişmeler gazete ve dergilere olan ilgiyi azalttı ve fıkra türü de bu durumdan etkilendi. Özellikle son yıllarda internetin ve sosyal medyanın etkisiyle pek çok gazete ve derginin baskı sayısının çok düştüğü konuşuluyor. Ancak tüm bunlara rağmen fıkra türü dijitalleşmeye de ayak uydurarak yaşamaya devam ediyor. Bence güçlü kaleme sahip, ilgi çekici yazılar yazan fıkra yazarları bugün de gelecekte de okunmaya devam edecektir.

3. Yazarın Biz bir yazıyı okurken yalnız onu değil kendi kendimizi de okuyoruz. düşüncesine katılıyor musunuz? Nedenleriyle yazınız.

  • Cevap: Olası Cevaplar: Evet, katılıyorum. Çünkü sanatçı toplum yaşamını yansıtan bir ayna gibidir. Eserini oluştururken toplumdan bağımsız hareket etmez. Toplumu, yani insanı ele alır. Biz de sanatçının yaşadığı toplumun bir parçası olduğumuz için hangi eseri okursak okuyalım kendimizden bir parça, bir yansıma buluruz. Hayır, katılmıyorum. Her insanın kişiliği, hayal dünyası, ilgi ve beğenileri farklı olabileceği için okuduğumuz her yazıda kendi yansımamızı görmemiz mümkün değildir. Ayrıca yazar yazısında tamamen bireysel bir konuyu ele almış olabilir. Bu da metindeki söz konusu düşünceyi çürüten başka bir nedendir.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 250 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!