Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 135

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 135

Tao Te King’in dışındaki Taoizm’in kutsal metinleri: “Yüce Birisi Tarafından Hazırlanan Bilimsel İnceleme” veya “Cevap ve Karşılıkta Bulunma” olarak tercüme edilen Taishang Kan-Ying Pien ile “Sessiz Yol Risalesi” diye tercüme edilen ve anonim olan Yin-chih VVen’dir. Bir diğer metin olan Tao Tsang, on beş asırdan fazla bir sürede derlenmiştir. Bu kitapların tarihleri ve kaynakları bilinmemektedir.”(47) 48

Taoizm’in Kutsal Metinleri

1. Tao Te King
2. Taishang Kan-Ying Pien
3. Yin-chih Wen
4. Tao Tsang

Bilgi Kutusu

Taoizm’in Kutsal Metinleri Tao Te King’den Seçmeler

47. Kapından çıkmadan da tanırsın dünyayı. Pencereden bakmadan da. Görürsün göğün Yol’unu. Ne kadar açılırsan o kadar azalır bilgin. Bu yüzden kutlu kişi bir yere gitmez. Ve bilir her şeyi, bir şeye bakmaz. Ve görür apaçık, bir şeyler yapmaz. Ve yetkinleştirir. 48. Öğrenen her gün artar. Yol’da olan her gün azalır. Azala azala varır edimsiziiğe ki edimsizlikte düzelmemiş bir şey kalmaz. Dünyayı kazanır ancak sabırsızlık bilmeyen. Çok işi olan hiçbir zaman kazanamaz dünyayı. 49. Kutlu kişinin kendi kalbi yoktur. Yetmiş iki milletin kalbidir onun kalbi. İyilere iyiyim, kötülere de iyiyim. Çünkü iyiliktir erdem. Dost olana dostum, dost olmayana da dostum. Çünkü dostluktur erdem. Kutlu kişi sükûnet içinde yaşar. Geniş kalbi dünyaya açık. Yetmiş iki milletin gözü kulağı onda. O kendi çocukları gibi bakar hepsine.

Taoizm’de Ritüeller

Taoizm’de ritüel, Çin tarihinde ortaya çıkmış olan dinlere ait çeşitli unsurların karışımından oluşmuştur. Taoizm, ilk dönemlerinde gerçek mutluluğu ve hayatın ebedî olarak sürdürülmesini amaçlamıştır. Bu amaçlara Tao ile birlikte olarak, wu-wei ilkesini tatbik ederek, hiçbir şeye karışmayarak, tevazu ve sükûnetle, şiddet ve kibirden kaçınarak ulaşılabilir.
Taoizm, Han Hanedanlığı Dönemi’nde Çin’de bir halk dini şeklinde yayılmıştır. Taoizm, bu esnada, Budizm ile etkileşimde bulunmuştur. İlahların sayılarının çoğalması bu etkileşimin sonucudur. Rahip ve rahibeler için (Görsel 5.29) Budistlerde olduğu gibi manastırlar inşa edilmiş ve Budizm’in pek çok düşünce ve ritüeli benimsenmiştir.*48*

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 135 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!