Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 93

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 93

Özel mülkiyeti kabul eden dinimiz bu mülkiyetin kullanılması ve korunmasıyla ilgili kurallar koymuştur. Hz. Peygamber (s.a.v.) sahibinin izni olmadan başkasının malına el uzatılmaması gerektiği ilkesini vurguladığı gibi<21) meşru müdafaa şartları içinde malını korumaya çalışırken öldürülenin şehit mertebesinde olduğunu bildirmiş/21 22’ emeği ve meşru kazancı teşvik etmiştir.

İslam dinine göre kişi dünya ve ahiret dengesini iyi kurmalıdır. Kendisinin ve ailesinin geçimini sağlamak için çalışmalı ancak bunu yaparken ahiretini unutup ibadetlerinden geri kalmamalıdır. Yüce Rabb’imiz bu dengeyi sağlayan müminler hakkında şöyle buyurmuştur: “Onlar ne ticaret ne de alışverişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.”

Kur’an-ı Kerim’de “İnsan için ancak çalıştığı vardır.”(25) buyrularak çalışmanın önemi ifade edilmiştir. Bu bağlamda Hz. Peygamber (s.a.v.), Müslümanlara el emeği ile geçinmenin faziletini anlatarak*26’ fakirliği ortadan kaldırmak ve insanların daha iyi imkânlara kavuşmasını sağlamak için herkesin çalışmasını, iyi imkânlara sahip olmasını istemiştir (Görsel 4.4). Hz. Peygamber (s.a.v.), “Salih kişi için salih mal ne güzeldir!”(27) buyurarak helal yoldan kazanılmış hayırlı malın, salih ve takva sahibi insanların elinde çok büyük bir değer ifade ettiğini vurgulamıştır. Çünkü böyle bir kişinin elindeki servet sadaka, cami, okul, fakir insanlara yardım, hayır, hasenat işlerinde kullanılır. Zaten farz ve faziletli bir ibadet olan zekât ibadetinin yapılabilmesi için de çalışmak, kazanmak ve belirli bir miktar mal varlığına sahip olmak gerekmektedir. Yüce Allah, “(Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.”*28’ buyurarak müminleri infak etmeye ve ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini gidermeye çağırır. Bu görevleri yerine getiren zengin müminlerin artması sayesinde toplumdaki gelir dağılımı farkı ortadan kalkacak, güvenli, huzurlu ve kardeşçe bir ortam sağlanacaktır. İslam’ın hedeflediği toplum yapısında, çalışan, gayret eden, durumunu düzeltmek için çırpınan ve içinde bulunduğu bu duruma sabredip şükreden iffetli fakirler ile yaşadığı toplumdaki fakirleri görüp gözeten, onların ihtiyaçlarını gidermeyi kendisine görev bilen zenginlerin, birbirlerine sevgi ve saygı göstererek yaşamaları esastır. Bu kişiler zenginlik ve fakirliğin birer imtihan vesilesi olduğunu unutmamalı ve Hz. Peygamber’in (s.a.v.) şu duasıyla Rabb’ine sığınmalıdır: “Allah’ım, cehenneme gitmeye sebep olacak fitnelerden, cehennemin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana .”*

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 93 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!