12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 48
“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 48 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 48
KANIT SORGULAMA 9
Kanıtlardan yararlanarak soruyu cevaplayınız.
1. KANIT
Rauf Bey, demecinde “Mütarekeyi imza ederken bugünkü gibi sevinçli döneceğimi tahmin etmiyordum. Görüşmeler sırasında İngilizler çok açık kalpli ve samimi hareket ettiler. Bu mütareke ile devletimizin istiklâli ve saltanatımızın hukuku tümüyle kurtarılmıştır. Bu mütareke yenen ile yenilen arasında yapılmış bir mütareke değil, savaş hâlinden çıkmak isteyen iki denk kuvvetin aralarındaki düşmanlığı durdurmaları gibi bir şeydir.” demiş ve aynı zamanda İstanbul’a bir tek düşman askerinin çıkmayacağını da sözlerine eklemiştir.
2. KANIT
Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasından bir gün sonra Yıldırım Orduları Grup Kumandanlığını devralan Mustafa Kemal Paşa, Sadrazam ve Başkumandanlık Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Reisi Ahmet İzzet Paşa’ya gönderdiği telgrafta mütareke maddelerinin açık olmadığına, bunun çok çeşitli tefsirlere yol açabileceğine dikkat çekerek “… mütareke şartları arasında yanlış anlamaları giderecek önlemler almadan orduları terhis edecek ve İngilizlerin her dediğine boyun eğecek olursak İngiliz ihtiraslarının önüne geçmeye imkân kalmayacaktır.” şeklinde bir uyarıda bulunmuştur.
SORU
Aynı antlaşma metnine farklı tepkiler verilmesinin nedenleri nelerdir? Yorumlayınız.
- Cevap: Aynı antlaşma metnine farklı tepkiler verilmesinin nedenleri, liderlerin kişisel inançları ve ulusal çıkarlarına dayalıdır. Bu, metni farklı şekillerde yorumlamalarına yol açar.
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 48 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.