Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Meb Yayınları

12. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 223

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 223

C) Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını boş bırakılan alana yazınız.

21. Geleceğin teknolojisi olan nanoteknolojinin günümüzde bilinen birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Nanoteknolojinin kullanıldığı bilim dallarından beşini yazınız.

  • Cevap: Kimya, elektronik, sağlık, biyoteknoloji ve tıp.

22. Polimer maddeleri tanımlayıp günlük hayatta kullanılan polimerlere üç örnek veriniz.

  • Cevap: Çok sayıda küçük molekülün birbirine bağlanmasıyla oluşan büyük moleküllere polimer denir. Teflon, PVC, kevlar gibi maddeler polimerlere örnek olarak verilebilir.

23. Geleceğin enerji kaynaklarından olan hidrojen yakıtının temel kaynağı borhidrürdür. Bu durumun sebebini açıklayınız.

  • Cevap: Hidrojenin taşınması, depolanması, araçlara doldurulması için en kullanışlı yöntem hidrojenin metal hidrür şeklinde depolanmasıdır. Bu metal hidrürlerin en uygunu ise sodyum bor hidrürdür.

24. İnsan vücudundaki kanserli hücreleri yok etmek için kimyasal tedavi yöntemleri kullanılır. Bazı yan etkilerinin olmasından dolayı kimyasal tedavi yöntemine alternatif tedavi yöntemleri arayışları başlamıştır. Buna göre kimyasal tedavi yönteminin yerini alması beklenen yöntem hangisidir?

  • Cevap: Nanoteknoloji

25. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bazı alanlarda kâğıt tüketim miktarı gün geçtikçe azalmaktadır. Kâğıt tüketiminin azaldığı alanlar hangileridir? Sebeplerini açıklayınız.

  • Cevap: Eğitim sektöründe kitapların elektronik ortamda kullanılması, resmi yazışmalarda elektronik haberleşme sistemlerinin kullanılması kâğıt tüketimini azaltan gelişmelerdir.

26. Kâğıdın geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve çevreye olumlu katkıları nelerdir?

  • Cevap: Kâğıdın geri dönüşümüyle doğal kaynakların hızla tükenmesi sonucu ortaya çıkabilecek ekonomik problemler azaltılmakta, insanlara yeni iş imkânları ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakması sağlanmaktadır.

27. Kimya biliminin sürdürülebilirliğe katkılarını araştırınız.

  • Cevap:

Kimya bilimi, sürdürülebilirliğe katkıları ile önemli bir role sahiptir. Aşağıda, kimya biliminin sürdürülebilirliğe katkılarına yönelik bazı örnekler verilmiştir:

Yenilenebilir enerji teknolojileri: Kimya bilimi, yenilenebilir enerji kaynakları olarak güneş, rüzgar, hidrojen, biyokütle ve biyoyakıt gibi alternatif enerji teknolojilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin, güneş enerjisi panelleri, fotovoltaik hücreler ve elektroliz yöntemi ile hidrojen üretimi kimya bilimi sayesinde geliştirilmiştir.

Atık yönetimi: Kimya bilimi, atıkların geri dönüşümü, bertarafı ve yeniden kullanımı konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Kimyasal ayrıştırma, geri dönüşüm teknolojileri, atık yakma tesisleri ve biyolojik arıtma işlemleri gibi yöntemler, atıkların çevreye verdiği zararları azaltmaya yardımcı olur.

Yeşil kimya: Yeşil kimya, çevre dostu kimya olarak da bilinir ve kimyasal ürünlerin üretimi, kullanımı ve bertarafı sırasında çevresel etkileri minimize etmek amacını taşır. Yeşil kimya prensipleri, sürdürülebilir bir gelecek için önemlidir ve ürünlerin üretiminde enerji verimliliği, azaltılmış atık üretimi, yenilenebilir kaynak kullanımı ve toksik maddelerin kullanımını sınırlama gibi unsurları içerir.

Su kaynaklarının korunması: Kimya bilimi, su kaynaklarının korunması konusunda da önemli bir katkı sağlar. Kimyasal analiz yöntemleri, su kalitesinin izlenmesine yardımcı olurken, su arıtma teknolojileri de içme suyu ve endüstriyel kullanım için temiz su üretimi sağlar.

Tarım ve gıda üretimi: Kimya bilimi, modern tarım ve gıda üretimi tekniklerinde de önemli bir rol oynamaktadır. Kimyasal gübreler, pestisitler ve gıda katkı maddeleri gibi ürünler, verimliliği arttırırken, gıda kayıplarını azaltmak ve gıda güvenliği sağlamak için kullanılır.

Kimya bilimi, sürdürülebilirlik için birçok farklı alanı kapsar ve insan sağlığı ile çevre koruması açısından önemli bir rol oynar. Kimya biliminin sürdürülebilirliğe katkıları, gelecekte daha da önemli hale gelecektir.

28. Turhan Nejat Veziroğlu, yaptığı bir konuşmada hidrojenin enerji kaynağı olarak kullanılması gerektiğini ileri sürmüş ve bu görüşü destekleyecek bilgiler vermiştir. Turhan Nejat Veziroğlu’nun savunduğu görüş nedir?

  • Cevap: Kömür ve petrol gibi fosil yakıtların çevreye verdiği ciddi zararlara karşı kalıcı çözüm yolu olarak hidrojen enerjisini önermiştir.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 223 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!