21 Ocak Cumartesi 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 12. Sınıf Tarih Kazanım ve Kavrama Testi 7 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

12. Sınıf Tarih Kazanım ve Kavrama Testi 7 Soruları ve Cevapları Çöz

12. Sınıf Tarih Kazanım ve Kavrama Testi 7 Soruları ve Cevapları Çöz

1. İkinci Dünya Savaşı.  Müttefik Devletler tarafından 4-11 Şubat 1945 tarihlerinde toplanmıştır. Müttefik Devletler II.Dünya Savaşı sonrasında dünya düzeninin nasıl olması gerektiğini görüşmüşlerdir.

Buna göre sözü edilen konferans aşağıdakilerden hangisidir?

A) San Fransisco Konferansı

B) Paris Konferansı

C) Berlin Konferansı

D) Yalta Konferansı

E) Londra Konferansı

2. I- ABD tarafından Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombasının atılması

 II- Almanya’nın Stalingrad Savaşı’nda Ruslara yenilmesi

 III- İtalya’nın birçok cephede mağlup olması

Yukarıdakilerden hangileri Japonya’nın II. Dünya Savaşı’ndan çekilmesine neden olmuştur?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve II

E) II ve III

3. Aşağıdakilerden hangisi II.Dünya Savaşı’nın sonuçları arasında yer almaz?

A) ABD ve SSCB dünyada iki büyük güç olarak ortaya çıktılar.

B) İngiltere ile Almanya arasındaki tüm sorunlar çözüldü.

C) Uluslararası barışı korumak amacıyla Birleşmiş Milletler Teşkilatı kuruldu.

D) 1948 yılında Filistin toprakları üzerinde İsrail Devleti kuruldu.

E) Maddi ve manevi çok büyük kayıplar yaşandı.

4. I- Güvenlik Konseyi

II-  Vesayet Konseyi

III-  Varşova Paktı

IV-  Uluslararası Adalet Divanı

V-  Ekonomik ve Sosyal Konseyi

Yukarıdakilerden hangisi II.Dünya Savaşı’ndan hemen sonra kurulan Birleşmiş Milletler Teşkilatı’na bağlı birimler arasında yer almaz?

A) I

B) II

C) III

D)  IV

E) V

5. 1945 yılında merkezi New York olmak üzere kurulan Birleşmiş Milletler Teşkilatının amaçları arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

A) Uluslararası sorunları barışçıl yollarla çözmek

B) Yeni savaşların çıkmasına engel olmak

C) Ülkelerin birbirlerinin bağımsızlıklarına saygılı olması için çaba harcamak

D) Büyük devletlerin çıkarları doğrultusunda hareket etmek

E) Üyeler arasındaki diyalog yollarını sürekli açık tutmak

6. Aşağıdakilerden hangisi II.Dünya  Savaşı’ndan sonra kurulan devletlerden biridir?

A) İsrail

B) Yugoslavya

C) Arnavutluk

D) Sırbistan

E) Estonya

7. İkinci Dünya Savaşı İtalya, II.Dünya Savaşı’ndan sonra savaş tazminatı olarak Yunanistan’a aşağıdaki yerlerden hangisini vermiştir?

A) On iki Ada

B) Girit

C) Adriyatik Kıyıları

D) Trablusgarp

E) Kıbrıs

8. I- Rusya

II-  Almanya

III-  ABD

IV-  Çin

V-  Fransa

Yukarıdaki devletlerden hangisinin Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nda veto etme hakkı yoktur?

A) I             B) II          C) III             D) IV           E) V

9. I- Yalta Konferansı

II-  Moskova Konferansı

III-  Postdam Konferansı

Yukarıdakilerden hangileri II.Dünya Savaşı sırasında toplanan konferanslar arasında yer alır?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve III

D) II ve III

E) I, II ve III

10. I- Almanya  II-  Japonya III-  İtalya Yukarıdaki devletlerden hangileri II.Dünya Savaşı’nda mağlup olmuştur?

A) Yalnız I

B) Yalnız III

C) I ve III

D) II ve III

E) I, II ve III

11. II.Dünya Savaşı sonucunda savaş suçluları aşağıdaki mahkemelerden hangisinde yargılanmıştır?

A) Lahey Adalet Divanı

B) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

C) Nürnberg Mahkemesi

D) Tokyo Mahkemeleri

E) İstiklal Mahkemeleri

12. Aşağıdakilerden hangisi II.Dünya Savaşı’ndan sonra bağımsızlığını elde eden devletler arasında yer almaz?

A) Mısır

B) Arnavutluk

C) Hindistan

D) Pakistan

E) Tunus

Test 7   1. D   2. A   3. B   4. C   5. D   6. A   7. A   8. B   9. E   10. E   11.C   12. B


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir