12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 37
“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37 Ordinat Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 37
HAZIRLIK
1. Hayvan hakları hususunda ne düşünüyorsunuz? Hayvan koruma yasası hakkında bir araştırma yapınız. Araştırma sonuçlarınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Bu kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.” Kanun hayvanların korunması amacıyla pek çok koruyucu önlem getirmiştir.
2. Köpeklerin toplumda sadık hayvanlar şeklinde anılmasının sebebi nedir? Araştırınız.
- Cevap: Çünkü evcilleştirilen ilk hayvandı ve tarım devriminden önce evcilleştirilmişti. Uzmanlar tam tarih konusunda anlaşamıyorlar, fakat günümüzden beş bin yıl önce evcilleştirilmiş köpeklerle ilgili gayet ikna edici kanıtlarımız var, hatta köpekler insan gruplarına binlerce yıl önce bile katılmış olabilirler. Köpekler hem avlanmak hem de savaşmak, ayrıca vahşi hayvanlara ve davetsiz misafirlere karşı da bir alarm sistemi olarak kullanılıyordu.
3. Cervantes’in (Servantes) “Don Kişot ” adlı romanında yer alan “Sancho ” (Sanço) karakterini araştırınız (Etkinliğe yöneliktir.).
- Cevap: Sancho Panza, Cervantes’in ünlü eseri Don Kişot’un (Don Quijote) baş kahramanı olan Mançalı Şövalye Don Kişot’un yaveridir. Don Kişot’la birlikte romanın ana karakterlerindendir. Şişman, kurnaz bir kişiliği olan Sanço; genelde uyuşuk davranır ve yeme-içme konusunda üstüne yoktur. Efendisi Don Kişot’un iyiliğini ister fakat bazı zamanlar onu bu durumlara soktuğu için pişman olur. Kimi zaman bununla yetinmez ve kendini bu işlere niye attığını sorgular.
4. İroni nedir? Araştırınız (Metni anlama ve çözümleme 8. soruya yöneliktir.).
- Cevap: İroni, söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahtan farklı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır. İroni mimik, jest ve tonlama ile söylemek istenenin altını, dolaylı çizer.
12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 37 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.