Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anka Kuşu Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları Anka Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 251 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları Anka Yayınevi

Hatip ele alacağı konuyu çok iyi bir şekilde savunabilmelidir. Bunun için de hitap etme sanatının inceliklerini, toplum psikolojisini ve düşünce yapısını çok iyi kavramalıdır. Seçtiği kelimeleri ve oluşturduğu cümleleri etkili biçimde kullanmalıdır. Söylev planında konuya girişten sonra ya problemle ilgili bir öneri ya da tez ileri sürülür. Problemle ilgili olay ve düşünceler açıklanır. Konu geliştirilir, konuyla ilgili bir tarihçeye yer verilir. İddia ve ispatlar ortaya konulur. Karşıt fikirler çürütülür. Son ve kesin yargının belirtilmesiyle söylev sonlan- dırılır.
Söylevlerde olaylar ve belgeler düzenlenirken az önemliden daha çok önemliye, az güvenilir olandan daha çok güvenilir olana geçmek, sonunda dinleyicilerin kafasında düğümlü bir nokta bırakmamak gerekir.

b) Yazma Sürecini Uygulama

• Yazma konusuyla ilgili hazırlık yapınız. Metninizde kullanacağınız bilgi, gözlem, düşünce, duygu, izlenim ve deneyimlerinizle ilgili notlar çıkarınız. Bu notları çıkarırken genel ağı etkin bir şekilde kullanınız.
• Konuşma metninin konusunu ve hedef kitleyi belirleyiniz.
• Hitap ifadesini belirleyiniz.
• Ana düşünceyi ve yardımcı düşünceleri belirleyiniz.
• Kitle psikolojisini oluşturacak duygusal unsurları belirleyiniz.
• Konuşma metninin planını hazırlayınız.
• Konuşma metnini yazınız. Metni imla, noktalama ve anlatım bozuklukları açısından kontrol ediniz.

  • Cevap:

SÖZLÜ İLETİŞİM

a) Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma

Hatip, yazmış olduğu söyleve önceden hazırlanmadır. Konuşma sırasında yazılı metni yanında bulundurmalı fakat konuşma sırasında kâğıda fazla bakmamalıdır. Konusuna iyi hazırlanan hatip kâğıda göz ucuyla baktığı zaman konuşmasını hatasız yapacaktır. İçten konuşma yapmak kolay değildir. Büyük hatiplerin bile daha önceden konusunu hazırladıkları ve yanlarındaki küçük notlarından faydalandıkları ve o andaki konunun ahengine göre konuşmalarını değiştirdikleri görülmüştür. Bu yüzden hatip, konuşma sırasında her zaman metne bağlı kalmayabilir. Sesinin tonu, mimikleri konuşmasının doğal akışıyla uygunluk göstermelidir.

b) Sözlü İletişim Uygulamaları

Yazma çalışmalarında hazırladığınız söylevi sınıfta sununuz. Söylevinizin konusunu, amacını ve hedef kitlesini belirleyiniz. Sunum sırasında inanmış bir ses tonuyla konuşmaya, topluluk psikolojisine göre hareket etmeye, yanlışsız konuşmaya dikkat ediniz. Söylevinize etkili bir başlangıç yapınız. Ses tonunu, mimiklerinizi metninizin içeriğine uygun olarak ayarlayınız. Topluluk karşısında cesur ve kararlı bir tavır sergilemeye gayret ediniz. Söylevinize uygun konuşma kartları hazırlayınız. Söylevinizi sunarken kartlara gerektiği kadar bakınız. Söylevinizi etkili bir biçimde sonlandırınız. Söylevinizi sayfa 258’deki “Sözlü İletişim Gözlem ve Değerlendirme Dereceli Puanlama Anahtarı”na göre değerlendiriniz.

  • Cevap:

12. Sınıf Anka Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 251 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!