Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anka Kuşu Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Anka Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 67 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Anka Yayınevi

5. Yıllardır bu tozlu, örümcekli karanlığa çıkmamıştı. Işığı gören bazı böcekler kaçıştılar. Korktu; fakat, yararlı olacağını düşünmek kuvvetlendirdi onu. Belki de hiçbir şey söylemeden başarmalıyım bu işi. Benden bir karşılık beklemiyor. Ona yardım etmek mi bu? Bilmiyorum, bazen karıştırıyorum; özellikle başımda uğultular olduğu zamanlar. Onun gibi düşünmeyi bilmek isterdim. Bana belli etmemeğe çalışarak izliyor beni. Çekiniyor. Acele etmeliyim öyleyse. Feneri yakın bir yere tuttu; annesiyle babasının resimleri. Aralarında eski bir ayakkabı torbası, kırık birkaç lamba. Neden hiç sevmediler birbirlerini? Ölecekler diye öylesine korkmuştum ki. Torbayı karıştırdı. Tuvaletle gittiğim ilk baloda giymiştim bunları.
Metinde aşağıdaki anlatım tekniklerinden hangisi kullanılmıştır?
A) İç konuşma
B) İroni
C) Parodi
D) Pastiş
E) Diyalog

  • Cevap: A

6. Yağmurlar dindi ( ) Ovanın böğründeki hafif eğimli toprak kanallar tarlalarda biriken fazla suyu denize akıttı ( ) akıntı ( ) kıyılarında sivrisineklerini ve kurbağalarını çoğalttı. Tarlalar da kanalların toprakta bıraktığı nemi sakladı ( ) pamuğunu büyüttü. Bu parçada yay ayraçlarla ( ) belirtilen yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?
A) (,) (;) (,) (,)
B) (.) (,) (,) (;)
C) (.) (;) (,) (,)
D) (…) (;) (,) (,)
E) (.) (,) (;) (,)

  • Cevap: C

7. Yazar genellikle yozlaşmış ve aldatan tipleri öne çıkararak toplumdaki kötü gidişe dikkat çeker. Yazar değişen dünya içerisinde yer alan insanı, yaşadığı olaylar doğrultusunda öne çıkararak topluma mesaj vermeyi amaçlar. Toplumun kötü gidişini vermek için mekân olarak büyük şehirleri ve büyük şehir hayatı içerisinde meydana gelen yozlaşmaları ön plana çıkarır. Yazarın hikâyelerinde yer alan mekânlar, yazarın yaşantısıyla yakından ilgilidir. Hikâyelerde yer alan mekân özellikle İstanbul ve öğrencilik yıllarının geçtiği Alman şehirleridir. Yazar toplum içerisindeki yozlaşmayı verirken yozlaşmaya yüz tutmuş tipleri ön plana çıkarır. Hikâyelerinde yozlaşmış insanları eleştirmekle birlikte; boynu bükük, kaderini yenemeyen, haksızlıklara başkaldıramayan insanları da anlatır. Yukarıdaki parçada Haldun Taner’in hikâyeciliği hakkında aşağıdakilerden hangisine yer verilmemiştir?
A) Hikâyelerindeki kişiler
B) Hikâyelerinin mekânı
C) Hikâyelerin yazılış amacı
D) Hikâyelerinin anlatımı
E) Hikâyelerinin hayatıyla ilişkisi

  • Cevap: D

8. Aşağıdakilerden hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Tıraş olurken bu kadar su harcanmaz ki canım!
B) 3 Mart 1955’te Gaziantep’te doğmuş.
C) Olaylar Afrika’nın kuzeyinde hızla yayılıyor.
D) Uzun süre bekledikten sonra saat 4’de eve döndü.
E) Kendisine sadık olanları affetmeyi bilirdi her zaman.

  • Cevap: D

12. Sınıf Anka Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!