5. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Kitabı Tilkiyle Leylek Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Kitabı Tilkiyle Leylek Cevapları

5. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 5. Tema Biz ve Değerlerimiz Sayfa 140, 141 Tilkiyle Leylek Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

TİLKİYLE LEYLEK DİNLEME METNİ

1. ETKİNLİK CEVAPLARIM ÖZETLERİM

Aşağıdaki tabloda yer alan soruları cevaplayın. Cevaplarınızdan hareketle metni özetle­yerek ulaştığınız sonucu yazın.

1. Dinlediğiniz metinde ilk olarak kim, kimi misafirliğe çağırmış?

  • Cevap: Tilki leyleği misafirliğe çağırmış.

2. Kim, kime ne ikram etmiş?

  • Cevap: Tilki leyleğe çorba ikram etmiş.

3. İkramını neyle yapmış?

  • Cevap: Düz bir tabakta yapmış.

4. Misafiri bu ikram karşısında ne yapmış?

  • Cevap: Yemeye çalışmış ama becerememiş. Tilkinin kurnazlığını anlamış.

5. Dinlediğiniz metinde ikinci olarak kim, kimi misafirliğe çağırmış?

  • Cevap: Leylek Tilkiyi misafir etmiş. 

6. İkinci olarak kim, kime ne ikram etmiş?

  • Cevap: Leylek tilkiye et yemeği ikram etmiş.

7. İkramını neyle yapmış?

  • Cevap: Ağzı dar ince uzun bir kap ile yapmış.

8. Misafiri bu ikram karşısında ne yapmış?

  • Cevap: Yemeye çalışmış ama becerememiş. Hatasını aç kalınca anlamış.

ÖZET

  • Cevap: İnsanlara kötülük yapmamalı. Bir gün biz de onların durumuna düşebiliriz.

DİNLEDİĞİMDEN ÇIKARDIĞIM  SONUÇ

  • Cevap: Bence herkes iyi niyetle hareket etmelidir.

2. ETKİNLİK KARAKTER ÖZELLİKLERİ

a) Aşağıda bazı karakter özellikleri verilmiştir. Bu özellikleri inceleyin. Tilkiye ait olanların karşısına “T” leyleğe ait olanların karşısına “L” yazın.

Özellikler T/L Özellikler T/L
yemek yemeyi seven T kötülüklere tepki vermeyen  L
naz etmeyen  L tatlı dilli  T
iştahlı  T akıllı  L
sahtekar  T kurnaz  T
ders veren  L becerikli  L
cimri  T hileci  T

b) Metne göre hangi karakter, nasıl bir ders almaktadır?

  • Cevap: Tilki ders alır. Leylek kendisiyle dalga geçtiği için tilkiye ders verir. 

3. ETKİNLİK KONUŞMA TASLIĞI    

Aşağıdaki soruları kısaca cevaplayarak konuşmanız için bir taslak oluşturun.

1. Seçtiğiniz davranış nedir?

  • Cevap:  Misafirperverlik.

2. Neden bu davranışı seçtiniz?

  • Cevap: Toplum içinde önemli bir davranış olduğu için.

3. Bu davranışı kimlerde, nasıl gözlemlediniz?

  • Cevap: Annemde halamlarda.

4. Siz bu davranışı ne kadar sergilediğinizi düşünüyorsunuz?

  • Cevap: Çok.Çünkü sık sık biz de misafirliğe gitmekteyiz. Onlar da bize gelmekteler.

5. Arkadaşlarınıza bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir?

  • Cevap: Onların da misafirperver olmaları gerekir. 

6. Konuşmanıza nasıl bir başlık verebilirsiniz?

  • Cevap: Misafirperverlik Gönülden Gelir

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ