30 Mart Perşembe 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 1 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 1 Soruları ve Cevapları Çöz


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 1 Soruları ve Cevapları Çöz

1) 5. Sınıf öğrencisi Ayşe’nin aşağıdaki gruplardan hangisinde yer alması beklenmez?

A) Voleybol Takımı

B) Satranç Kulübü

C) Esnaf ve Sanatkârlar Odası

D) Halk Oyunları Grubu

 

2) Gruplar içerisinde bulunan bireylerin farklı zamanlarda farklı rol ve görevleri vardır. Öğrencinin okulda hangi görevleri üstlenmesi beklenmez?

A) Derse zamanında girmek

B) Sınav sorusu hazırlamak

C) Sınıfı temiz tutmak

D) Dersi dikkatli dinlemek

 

3) Bizim başkalarına karşı yapmamız gerekenler……………, başkalarının bize karşı yapması gerekenler ……………. dır. Boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Sorumluluk Hak

B) Görev Sorumluluk

C) Hak Sorumluluk

D) Hak Görev

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Çocuk Haklarından biri değildir?

A) Eğitim, kız erkek tüm çocuklara zorunludur

B) Çocuklar sağlıklı bir çevrede yaşamalıdır

C) Çocuklar düşüncelerini özgürce açıklayabilmelidir

D) Çocuklar fabrikalarda çalıştırılmalıdır

 

5) 5. Sınıfa giden Mehmet okul basketbol takımında oyuncudur. Takımın antrönörü Mehmet’in babasıdır. Parçaya göre aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Mehmet’in babasının farklı rolleri vardır.

B) Mehmet babasına takımda koç demelidir.

C) Rollerimiz duruma göre değişir.

D) Rollerimizde yaş önemli değildir.

 

6) 1. Derslerimde başarılı olmak için okula giderim 2. Sınıf başkanlığı seçimine katılırım 3. Hastalandığımda hastaneye giderim Yukarıda, örneği verilmeyen insan hakkı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Seçme Seçilme Hakkı

B) Eğitim Hakkı

C) Sağlık Hakkı

D) Yaşama Hakkı

 

7) 1. Faaliyetler birlikte yapılır. 2. Ortak amaçları vardır. 3. Üye sayıları değişmez. grupla ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız 1

B) Yalnız 2

C) 1 ve 2

D) 2 ve 3

 

8) Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre aşağıdaki sorumluluklardan hangisi çocuklara verilirse sözleşme ihlal edilmiş olmaz?

A) İşçi olarak çalıştırılması

B) Askere götürülmesi

C) Satranç kulübüne katılması

D) Sokakta mendil satması

 

9) Aşağıdakilerden hangisi 5. sınıf öğrencisinin okuldaki sorumluluklarından biri olamaz?

A) Derse zamanında girmek

B) Kırılan tahtayı onarmak

C) Çantasını hazırlamak

D) Boşa akan musluğu kapatmak

 

10) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Kurumlar ve gruplar belli bir amaç için kurulmuşlardır.

B) Bir kişiyle grup oluşturulur.

C) İnsanlar aynı anda birçok grup ve kurum içinde yer alabilir.

D) Gruplar isteyerek ve planlayarak bir araya gelirler.

 

11) – Ameliyatlarda çok dikkatli ve titiz olmalıyım.

– Öğrencileri zamanında okullarına yetiştirmeliyim.

– Toplumda huzur ve güveni sağlamaya çalışmalıyım.

Yukarıda verilen roller aşağıda verilen meslekler ile eşleştirildiğinde hangisi boşta kalır?

A) Öğretmen

B) Şoför

C) Doktor

D) Polis

 

12)Aşağıdakilerden hangisi grupla birlikte yaptığımız bir davranış değildir?

A) Basketbol oynamak

B) Evde resim yapmak

C) Koroda şarkı söylemek

D) Okulda derse katılmak

Test 1   1. C   2. B   3. A   4. D   5. D   6. D    7. C    8. C   9. B   10. B   11. A   12. B



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir