Ana Sayfa / E-Kurs / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Aşağıdaki doğal varlıklardan hangisi Karadeniz Bölgesi’ndedir?  

A) Manyas Kuş Cenneti

B) Erciyes Dağı

C) Abant Gölü

D) Balıklı Göl

 

2) Aşağıda verilen Şehir-Tarihi eser eşleştirmelerden hangilerinin yeri değiştirilirse tüm eşleştirmeler doğru olur?

İshakpaşa Sarayı     Ağrı

Sümela Manastırı   Trabzon

Selimiye Cami        İstanbul

Ayasofya Müzesi     Edirne

A) ile 2.

B) ile 4.

C) ile 3.

D) ile 4.

 

3) 1. İstanbul’dadır.

2. Mimar Sinan tarafından yapılmıştır.

Yukarıda özellikleri verilen tarihi eser hangisidir?

A) Süleymaniye Cami

B) Kocatepe Cami

C) Selimiye Cami

D) Ulu Cami

 

4) 23 Nisan kutlamaları için okulumuz halk oyunları ekibi Horon oynama kararı aldı. Bu oyun en çok aşağıdaki şehirlerden hangisinde oynanmaktadır?

A) Edirne

B) Kayseri

C) Rize

D) Diyarbakır

 

5) •  TBMM’nin açılış tarihidir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Özellikleri verilen milli bayramımızın kutlama tarihi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 29 Ekim

B) 19 Mayıs

C) 30 Ağustos

D) 23 Nisan

 

6) Ülkemizde kutlanan bayramlarla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

A) Nevruz bayramı baharı müjdeler.

B) Kurban bayramı milli bir bayramdır.

C) Hıdırellez bayramı mevsimlik bayramdır.

D) Cumhuriyet bayramı milli bir bayramdır.

 

 

7) Yukarıda görsellerde ortaya konulan eserler hangi kültürel unsuru temsil etmektedir?

A) Halk oyunları

B) Yiyecekler

C) El sanatları

D) Tarihi güzellikler

 

 

  Tarihi varlıklar;

Doğal olarak meydana gelmiştir.

Ait olduğu dönemle ilgili bilgiler verir.

Korunmasından tüm insanlık sorumludur.

Turizmi olumsuz etkiler.

8) Verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

A) ve 2.

B) ve 3.

C) ve 4.

D) ve 3.

 

9) Öğrenciler okulumuzda yöresel yemeklerimizi tanıtan bir etkinlik yapmaktadır. Aşağıdaki yemeklerden hangisi bu etkinliğe dâhil edilirse tanıtım yanlış olur?

A) Mantı

B) Pizza

C) Hamsili Pilav

D) Yaprak Sarması

 

10) 1- Türküler

       2- Maniler

       3- Ninniler

       4- …………..

4 numaralı yere aşağıdakilerden hangisi yazılırsa sözlü kültürel ögelerimiz tamamlanmış olur?

A) Masallar

B) Bayramlar

C) El sanatları

D) Halk oyunları

 

1- Denizli            Pamukkale

 2- Ağrı                İshak Paşa Sarayı

 3- Kayseri           Erciyes Dağı

 4- İzmir              Kız Kulesi

11) Yukarıda verilen şehir-tarihi ve doğal güzellikler eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

A)

B)

C)

D)

 

12) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde bulunan tarihi ve doğal güzelliklerden değildir?

A) Mevlana Müzesi

B) Kız Kulesi

C) Yerebatan Sarnıcı

D) Eyfel Kulesi

Test 2  1. C   2. D   3. A   4. C   5. D   6. B   7. C   8. D   9. B   10. A   11. D   12. D




Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir