? 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım Testi 5 | Evvel Cevap
Ana Sayfa / E-Kurs / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 5 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 5 Soruları ve Cevapları Çöz

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 5 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Aşağıdaki bilgilerden hangisi bir yerin nüfusunun fazla olmasının sebeplerinden biri değildir?

A) İklimin ılıman olması

B) İş imkânlarının fazla olması

C) Yer şekillerinin engebeli olması

D) Ulaşım yollarının gelişmiş olması

 

2) Aşağıda verilen tarım ürünlerinden hangisi İç Anadolu Bölgesi’nde yetişmez?

A) Buğday

B) Pamuk

C) Elma

D) Şeker pancarı

 

– Dört mevsim yağışlıdır

   – Evler ahşaptan yapılmıştır

   – Balıkçılık önemli geçim kaynaklarındandır.

3) Yukarıda özellikleri verilen bölgemiz hangisidir?

A) Karadeniz bölgesi

B) Akdeniz bölgesi

C) İç Anadolu bölgesi

D) Doğu Anadolu bölgesi

 

4) Ayşe’nin yaşadığı yerde çay ve fındık tarımı önemli geçim kaynaklarındandır. Ayşe’nin yaşadığı bölge aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) İç Anadolu

B) Karadeniz

C) Akdeniz

D) Marmara

 

5) Türkiye bölgeler haritasına bakarak aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabını bulamayız?

A) Türkiye’de kaç bölge vardır

B) Yüzölçümü en büyük bölgemiz hangisidir

C) Nüfusu en fazla olan bölge hangisidir

D) En kuzeydeki bölgemiz hangisidir

 

Bir yerin nüfusunun fazla olmasının doğal ve beşeri sebepleri vardır.     

Bunlardan;

I.Yeryüzü şekilleri

II.Ekonomik faaliyetler

III. İklim

6) hangileri doğal sebeplerdendir?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) II ve III

 

7) İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için aşağıdakilerden hangisine daha az ihtiyaçları vardır?

A) Güneş

B) Su

C) Hava

D) Maden

 

 

  – Baraj yapılması

    – Tarlaların sulanması

    – Deniz turizmi

8) Bu faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için aşağıdaki doğal kaynaklardan hangisinden yararlanılmalıdır?

A) Su

B) Toprak

C) Hava

D) Maden

 

9) Aşağıdakilerden hangisi insanların doğaya verdiği zararlardan biridir?

A) Cam ürünleri kullanmak

B) Atıkları ayrıştırarak poşetlemek

C) Geri dönüşüm ürünleri kullanmak

D) Gereksiz otomobil kullanmak

 

10) Ankara, Türkiye’nin nüfusu kalabalık şehirlerindendir.

Aşağıdakilerden hangisi Ankara’nın kalabalık nüfuslu bir şehir olmasının nedenlerinden değildir?

A) Başkent olması

B) Yaz turizminin gelişmiş olması

C) Ulaşımının kolay olması

D) İş imkanının geniş olması

 

11) Aşağıdakilerden hangisi çevremizi korumak için yapılması gerekenlerden biri değildir?

A) Çevreye çöp atmamak

B) Çevreci kampanyalara katılmak

C) Ağaçlandırma faaliyetlerine katılmak

D) Plastik atıkları yakmak

 

12) Elektrik üretiminde aşağıdaki doğal kaynaklardan hangisinden yararlanılmaz?

A) Demir

B) Rüzgar

C) Akarsu

D) Linyit

Test 5  1. C   2. B   3. A   4. B   5. C   6. C   7. D   8. A   9. D   10. B   11. D   12.A



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir