? 5. Sınıf Sosyal Bilgiler KazanımTesti 6 | Evvel Cevap
Ana Sayfa / E-Kurs / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 6 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 6 Soruları ve Cevapları Çöz

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 6 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biri değildir?

A) Sel

B) Trafik kazası

C) Deprem

D) Heyelan

 

 – Yerin derinliklerindeki kırılma sonucu oluşur

     – Önceden tahmin edilemez

     – Büyüklüğü Richter ölçeği ile ölçülür.

2) Özellikleri verilen doğal afet aşağıdakilerden hangisidir?

A) Heyelan

B) Çığ

C) Deprem

D) Sel

 

3) Bölgemizde çığ felaketleri çok fazla görüldüğü için bahar aylarında ailemiz köyden yalnız başımıza dışarı çıkmamıza çok fazla izin vermiyor. 

Mustafa’nın yaşadığı şehir aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) Erzurum

B) Kars

C) Hakkâri

D) Tekirdağ

 

• Tarım arazisi yapmak için ormanların yok edilmesi

• Hayvanların aşırı otlatılarak bitki örtüsünün yok edilmesi.

4) İnsanların bu şekilde davranması aşağıdaki doğal afetlerden hangisinin oluşmasını hızlandırır?

A) Deprem

B) Orman Yangını

C) Erozyon

D) Tsunami

 

5) Yukarıda numaralandırılmış yerlerden hangisinde heyelan görülme ihtimali daha fazladır?

A) I

B) II

C) III

D) IV

 

 Deprem çantası hazırlamalıyız

Deprem sırasında asansörü kullanmamalıyız

Deprem sonrasında toplanma yeri belirlemeliyiz

Deprem sırasında panik yapmamalıyız

6) Deprem için alınması gereken önlemlerden kaç tanesi doğrudur?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

 

7) Doğal afetleri önlemek için insanların önlemler almaları gerekmektedir. Aşağıdakilerden hangisi sel felaketinin zararlarını azaltmak için alınması gereken önlemlerden biri değildir?

A) Ağaçlandırma yapmak

B) Fay hattı üzerine ev yapmamak

C) Dere içlerine ev yapmamak

D) Su yataklarını değiştirmemek

 

8) Orman yangınlarının oluşmasında doğal ve beşeri nedenler etkilidir. Aşağıdakilerden hangisi beşeri nedenlerden değildir?

A) Yıldırım düşmesi

B) Piknik ateşi

C) Sigara izmariti

D) Cam kırıkları

 

9) Yukarıdaki harita incelendiğinde kaç numaralı bölgede deprem olma ihtimali daha azdır?

A) I.

B) II.

C) III.

D) IV.

 

10) Doğal afetlerin yanı sıra, insanların bazı yanlış uygulamaları da can ve mal kaybını artırmaktadır.

Aşağıdakilerden hangisi yanlış uygulamalardan biri değildir?

A) Dik yamaçlara yerleşim yerlerinin yapılması

B) Sağlam olmayan zemine bina yapılması

C) Geniş ovalara fabrikaların yapılması

D) Dere yataklarına yerleşim yerlerinin yapılması

 

11) Aşağıdaki doğal afetlerden hangisinin meydana gelmesinde aşırı yağış ve kar erimeleri etkilidir?

A) Kuraklık

B) Sel

C) Çığ

D) Erozyon

 

1. Trafik kazası

2.Nükleer patlama

3.Deprem

4. Heyelan

12) Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal afettir?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

Test 6   1. B   2. C   3. D   4. C   5. C   6. D   7. B   8. A   9. A    10. C   11. B   12. B



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir