23 Ocak Pazartesi 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 7 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 7 Soruları ve Cevapları Çöz

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 7 Soruları ve Cevapları Çöz

1) İnsanlar geçimlerini sağlamak için farklı ekonomik faaliyetler yürütmektedir. Yürütülen bu ekonomik faaliyetlerden hangisi hizmet sektörü ile alakalıdır?
A) Çiftçilik
B) Fabrika işçiliği
C) Mobilyacılık
D) Doktorluk

• Üretiminin % 25’i İç Anadolu Bölgesi’nden karşılanmaktadır.
• Ekmek, bisküvi gibi gıda maddelerinin hammaddesi olarak kullanılır.
2) Özellikleri verilen tarım ürünü aşağıdakilerden hangisidir?
A)
Gül
B) Haşhaş
C) Ayçiçeği
D) Buğday

 

 • Türkiye’de taşkömürünün çıkarıldığı tek bölgedir
• Fındık, mısır, çay belli başlı tarım ürünleridir
• Balıkçılık önemli geçim kaynaklarındandır
3) özellikleri verilen bölgemiz aşağıdakilerden hangisidir?

A) Akdeniz Bölgesi
B) Karadeniz Bölgesi
C) Ege Bölgesi
D) Doğu Anadolu Bölgesi

 

Bir bölgeye ait ekonomik ve coğrafi özelliklerden bazıları:
• Orman alanları çok fazladır
• Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır
• Taşkömürü kaynağı fazladır
4) verilen bilgilere göre bu bölgede aşağıdaki mesleklerden hangisinin daha az gelişmesi beklenir?

A) Taş İşçiliği
B) Maden İşçisi
C) Marangoz
D) Kasap

5) Aşağıda Akdeniz Bölgesi ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Muz üretiminin tamamı bu bölgededir.
B) Kış turizmi gelişmiştir.
C) Tarihi eserler ve doğal güzellikler bakımından zengindir.
D) Deniz turizmi açısından en çok turist çeken bölgedir.

6) Aşağıdakilerden hangisi Güneydoğu Anadolu Projesi’nin bölgeye sağladğı faydalardan biri değildir?
A) Pamuk üretiminde artış sağlanmıştır
B) Tarım ürünlerinde çeşitlilik artmıştır
C) Tahıl üretiminde ilk sıraya çıkılmıştır
D) Yıl içinde birden fazla ürün alınabilmektedir

 

 Doğu Anadolu Bölgesi yeraltı zenginliklerinin fazla olduğu bölgelerimizdendir. Ancak bu yeraltı zenginlikleri yeteri kadar kullanılamamaktadır.
7) Bu durumun temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ekonomik değeri yüksek olan madenlerin bulunmaması
B) Rezervlerinin az olması
C) Çalışacak iş gücünün az olması
D) Yer şekillerinden dolayı maden çıkarılmasının zor olması

8) Türkiye’de sanayinin en fazla geliştiği şehrimiz İstanbul’dur. Aşağıdakilerden hangisi sanayi sektörünün İstanbul’da gelişmesinin sebeplerinden biri değildir?

A) Ulaşımın kolay olması
B) Enerji üretiminin çok olması
C) Nitelikli insan gücünün fazla olması
D) Satış olanaklarının çok olması

1.                                 2.

Fındık                   Antep Fıstığı
3.                                  4.

Zeytin                        Portakal

9) Yukardaki tarım ürünlerinden hangisi Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir?
A)
1 ve 2
B) 2 ve 3
C) 1 ve 3
D) 1 ve 4

10) Yukarıda verilen Türkiye haritasında numaralanmış yerlerden hangisinde tarım ürünleri çeşitliliği daha fazladır?
A) I               B) II               C) III               D) IV

 

• Yapıldığı en yaygın bölge Marmara Bölgesidir.
• Dokuma sanayinin hammaddesidir
• Dut ağaçlarının yaprakları ile beslenir.
11) Yukarıda özellikleri verilen hayvancılık türü hangisidir?

A) Küçükbaş hayvancılık
B) Arıcılık
C) Kümes hayvancılığı
D) İpek böcekciliği

12) Aşağıdaki ürün-şehir eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
A) Fındık – Manisa
B) Kayısı – Malatya
C) İncir – Aksaray
D) Karpuz – Rize

Test 7    1. D    2. D    3. B   4. A    5. B   6. C   7. D   8. B   9. C   10. A   11. D    12. B


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir