23 Ocak Pazartesi 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 8 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 8 Soruları ve Cevapları Çöz

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 8 Soruları ve Cevapları Çöz

1)  Belli bir sermayeye sahip bir arkadaş grubu un fabrikası açmayı planlamaktadır.
Aşağıdakilerden hangisine dikkat etmezlerse işletmelerinde gerekli geliri elde edemez?

A) Kaliteli ürün üretirlerse
B) Teknolojik gelişmeleri  tekip ederlerse
C) İklim şartlarını önemsemezlerse
D) Müşteri ihtiyaçlarına cevap verirlerse

2) Yukarıda numaralanmış yerlerde yoğun olarak yetiştirilen tarım ürünleri hangileridir?
A)
Çay   Buğday  Pamuk
B) Çay    Zeytin  Üzüm
C) Tütün  Pamuk  Fındık
D) Ayçiçeği  Pamuk  Çay

  Ekonomik Faaliyet          Yoğun Yapıldığı Bölge
1. Sanayi                              Güney Doğu Anadolu
2. Turizm                                   Akdeniz
3. Sanayi                                      Ege
4. Tarım                                    Marmara
3) Yapılan eşleştirmede ekonomik faaliyetlerden hangi ikisinin yeri değiştirilirse eşleştirmeler doğru olur?
A) 1 ile 3
B) 1 ile 4
C) 2 ile 3
D) 3 ile 4

4) Karadeniz Bölgesi en fazla göç veren bölgelerimizden biridir.
Aşağıdakilerden hangisi bu bölgede göçün fazla olma sebeplerinden biri değildir?
A)
Yer şekillerinin engebeli olması
B) Taşkömürü yataklarının burada bulunması
C) İş imkânlarının az olması
D) Tarım arazilerinin az olması

5) Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde pamuk, tütün gibi tarım ürünlerinin üretimi hızla artmaktadır. Bunun temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A)
GAP projesi
B) İklim değişmesi
C) Çalışan insan gücünün artması
D) Tarım alanının genişlemesi

6) Türkiye haritasına yerleştirilen ürünlerden hangisi bulunduğu yerde yetişmez?
A)
Çay
B) Pamuk
C) Kırmızı mercimek
D) Zeytin

 

7) Akdeniz Bölgesi’nde Akdeniz iklimi kıyı kesimlerde görülür. Buna karşılık Ege Bölgesi’nde Akdeniz iklimi özellikleri kıyıdan 200 km içlere kadar görülmektedir. Ege Bölgesi’nde Akdeniz ikliminin iç kısımlara kadar sokulabilmesin sebebi aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Ulaşımın kolay olması
B) Dağların denize dik uzanması
C) Akarsuların uzun olması
D) Nüfusun kalabalık olması

8) Yukarıdaki harita incelendiğinde aşağıdaki bilgilerden hangisine ulaşılabilir?
A) Türkiyedeki illerin sayısı
B) Türkiyede çıkan maden çeşitleri
C) Türkiye tarım ürünleri çeşidi
D) Orman ürünleri çeşidi

9) Zonguldak’ta yaşayan Ahmet Bey iş aramaktadır. Ahmet Bey’in aşağıdaki sektörlerden hangisinde  iş bulma ihtimali daha azdır?
A)
Demir çelik sanayi
B) Orman sanayi
C) Ulaşım hizmetleri
D) Bakır sanayi

10) Marmara Bölgesi ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)
Kümes hayvancılığında ilk sırada yer alır
B) Enerji tüketimi fazladır
C) Maden rezervinin en fazla olduğu bölgedir
D) Kültür turizmi gelişmiştir

11) Grafiğe bakarak aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılamaz?
A)
Üzüm üretimi elma üretiminden çoktur
B) En fazla elma İç Anadolu’da üretilmektedir.
C) Üzüm üretimi 4 milyondan fazladır
D) Elma üretimi 3 milyondan azdır

12) Ailesiyle tatil yapan Murat Türkiye’yi gezmektedir. İlk önce ayçiçeğinin çok olduğu tarlalar arasından geçmiş, sonra ormanlık alanlardan geçerken fındık yemişlerdir. Gezilerinin sonunda geniş buğday tarlalarında hasat yapıldığını görmüşlerdir. Murat sırasıyla hangi bölgelerimizden geçmiştir?
A) Marmara               Ege                       İç Anadolu
B) Doğu Anadolu       Karadeniz            İç Anadolu
C) Marmara               Akdeniz                İç Anadolu
D) Marmara               Karadeniz            İç Anadolu

Test 8   1. C   2. D   3. B   4. B   5. A   6. A   7. B   8. A   9. D   10. C   11. B   12.D


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir