19 Ocak Perşembe 2017
Ana Sayfa / Sorularınız / 5. Sınıf Türkçe Kitabı 137. Sayfadaki Bulmacanın Çözümleri
Ödev Soruları

5. Sınıf Türkçe Kitabı 137. Sayfadaki Bulmacanın Çözümleri

5. Sınıf Türkçe Kitabı 137. Sayfadaki Bulmacanın Çözümleri

5. Sınıf Cem Yayınları Çalışma Kitabındaki 137. Sayfadaki Bulmacanın Çözümü… 

Kitap basımından yayınevinden kaynaklı cevaplar farklı olabilir, kitabınızla karşılaştırıp cevaplarını aşağıdan yapabilirsiniz…

5. Sınıf Türkçe Kitabı 137. Sayfadaki Bulmaca

1. Herhangi bir işi yapacak birini seçme.

  • Cevap: Seçim

2. Genellikle araştırma yapan ve bazı durumlarda öğretime de yer veren eğitim kurumu.

  • Cevap: Enstitü

3. Gözlemevi.

  • Cevap: Rasathane

4. Kuruluş amaç ve görevine uygun kitap, film gibi her türlü düşünce ve sanat ürünü toplayan, düzenleyen ve genel olarak ilgilenen okurlara sunan kuruluş.

  • Cevap: Kütüphane

5. Çeşitli doğal olayların sebep olduğu yıkım.

  • Cevap: Afet

6. Yerkabuğunun derin katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi veya yanardağların püskürme durumuna geçmesiyle oluşan sarsıntı.

  • Cevap: Deprem

7. Ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluk, cemiyet.

  • Cevap: Dernek

8. Nefesli ve vurmalı çalgılarla oluşturulan ve geçit törenlerinde kullanılan mızıka takımı.

  • Cevap: Bando

9. İyilik işlerine bağışlanmış bina ve araziler. Bu işlerle uğraşan kuruluş.

  • Cevap: Vakıf

 10. “Görev” kelimesinin eş anlamlısı.

  • Cevap: Vazife

11. İl, ilçe, kasaba vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma gibi kamu hizmetlerine bakan, halk tarafından seçilen örgüt.

  • Cevap: BELEDİYE


17 Yorumlar

  1. Cevap 1 ve cevap 5 le uymuyor. Cevap ya Hizmetçi VEya YArdımcı Mülakate ne Cevap Söyleyin :

  2. Teşekkür

  3. Teşekkür

  4. Güzel olmuş…

  5. Emin misiniz doğru olduğuna acaba bir bana cevap yazsın

  6. Tsk sonunda bitti.

  7. Çok teşekkürler ?.

  8. Çok sağolun sonunda bitti.

  9. Şeker pastası

    Çok sağolun yaa tamda arıyordum iki saattir 3. Soruda takılmıştım 2 tane yapmıştım hepsini yapabildi|

  10. Çok teşekkür ederim

  11. çok iyi ve teşekkür ederim ödevim için çok iyi geldi bana

  12. harika ama pek emin dilim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir