6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 201
“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 201 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 201
İşitme bozuklukları, doğuştan gelebileceği gibi hastalık veya darbeye bağlı nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilir. Kulak zarının sertleşmesi ve orta kulak kemiklerinin kaynaşması, iç kulak zedelenmesi, kulak zarının yırtılması işitme kaybına neden olan bozukluklar arasındadır. Orta ve iç kulak iltihabı hastalıkları da tedavi edilmezse işitme kaybına neden olabilir. İşitme engelli insanlar işaret dili kullanarak çevreleriyle iletişim kurabilirler. İşitme cihazları, işitme kaybı yaşayan kişilerin hayatını kolaylaştıran teknolojik bir ürünlerdir.
İşitme engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran teknolojilere yönelik bazı örnekler aşağıda verilmiştir.
• İşitme engelli bireylerin bir grup içindeyken herkesin dudağını okuması kolay değildir. Bu durumlar için geliştirilen cep telefonu uygulaması, işlevsel bir çözüm üretir. Akıllı telefondan uygulama açıldığı zaman diyaloglar ekrana metin olarak yansır. Böylece işitme engelli bireyin iletişim kurması kolaylaşır.
• İşitme engelli bireyler için geliştirilen Dijital İşaret Dili Sözlüğü, Türkçe dâhil onlarca dili destekleyen bir uygulamadır. Bu sözlük, 200 binden fazla kelime içermektedir.
Burun kemiği eğriliği, sinüzit ve saman nezlesi burnun görevlerini yerine getirmesini olumsuz etkileyen başlıca rahatsızlıklardır. Kafatasının ön tarafında bulunan sinüs boşluklarının iltihaplanması sonucu sinüzit oluşur. Saman nezlesi, alerjik bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık; hapşırma, burunda akıntı ve kaşınmaya neden olmaktadır. Bu rahatsızlıklar, koku alma hassasiyetinin azalmasına neden olmaktadır. Burun kemiği eğriliği ameliyatla sinüzit ve saman nezlesi ise ilaçla tedavi edilebilir.
Doğuştan gelen bir rahatsızlık olan tat körlüğünde bazı tatlar algılanamaz. Dil iltihabı ve dil mantarı ise doğuştan olmayıp sonradan oluşabilen hastalıklar arasındadır. Bu hastalıklarda besinlerin tadı yeterince algılanamaz. Tat körlüğünün günümüzde tedavisi yoktur, dil iltihabı ve dil mantarının ise ilaç ile tedavisi yapılabilmektedir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 201 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.