26 Mart Pazar 2017
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 6. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları / 6. Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı

6. Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı


6. Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı

6. Sınıf Sevgi Yayınları Ortaokul Matematik Ders Kitabı  Sayfa 123 Öğrendiklerimizi Uygulayalım Sorularının Cevapları

SORULAR

Yukarıdaki tezgâhta görülen kuru yemiş fiyatlarından yararlanarak bir problem kuralım:

Problem: Rıza Bey, kilogramı 8.75 TL’den 2,3 kg fındık, kilogramı 30.25 TL’den 0.75 kg badem aldı. Satıcıya 100 TL veren Rıza Bey, kaç Türk lirası para üstü almıştır?

Bu problemi çözünüz.

Yukarıdaki verilenlerden yararlanarak bir problem de siz kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.

  • Cevap  3+30,25×0,75)=100-(20,125+22,6875)=100-42,8125=57,1875 TL

Problemler

1. İki şehir arasındaki kara yolunun uzunluğu 450 km’dir. Bu şehirlerin birinden hareket eden bir otomobil, 120,5 km yol aldıktan sonra mola veriyor. Moladan sonra hareket eden otomobil, 172,7 km yol aldıktan sonra ikinci molayı veriyor. Bu moladan sonra hareket eden otomobil, kaç kilometre daha yol alırsa diğer şehre varır?

  • Cevap  120,5+172.7=293,2             450 – 293,2=156,8 km

2. Bir tenekede bulunan 20 litre zeytinyağı her biri 0,8 litre yağ alan şişelere boşaltılıyor. Bu iş için kaç tane şişe kullanılmıştır?

  • Cevap  20:0,8=25 şişe

3. Bir kamyon, saatte ortalama 54,6 km yol alarak gideceği yere 3 saatte varıyor. Kamyon, dönüşte aynı yolu 4 saatte alıyor. Kamyonun dönüşünde saatteki ortalama hızı kaç kilometredir?

  • Cevap  54,6×3=163,8 km yol 163,8:4=40,95 ortalama hız

4. Aysun Hanım, pastaneden tanesi 0,75 TL’den 8 tane poğaça, kilogramı 32,5 TL’den bir miktar baklava aldı. Aysun Hanım aldıklarına 54,75 TL ödediğine göre kaç kilogram baklava almıştır?

  • Cevap  12/1,5=8 katı             8×8=64 kg

5. 8 kg nardan 1,5 litre nar suyu elde ediliyor. 12 litre nar suyu elde etmek için kaç kilogram nara ihtiyaç vardır?

  • Cevap  12/1,5=8 katı 8×8=64 kg

6. Kömür yüklü bir kamyonun kütlesi 8,1 tondur. Kamyondaki kömürün kütlesi, boş kamyonun kütlesinin 2 katından 1,2 t fazladır. Buna göre kamyondaki kömürün kütlesi kaç tondur?

  • Cevap x+2x+1,2=8,1        3x=6,9 x=2,3 ton boş kamyonkömür=2×2,3+1,2=4.6+1,2=5,8 ton

7. Bir kavanozun yarısı toz şeker ile dolu iken kütlesi 2,7 kg, tam dolu iken kütlesi 5,1 kg’dır. Boş kavanozun kütlesi kaç kilogramdır?

  • Cevap  5,1-2.7=2.4 kg yarım kavanoz şeker boş kavanoz=2.7-2.4=0.3kg

8. Yandaki verilerden yararlanarak bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.

  • Cevap 




2 Yorumlar

  1. ama sanki 4. soru yanlış hatta eminim yanlış cevabı 1,5 çıkıyor unutmayınızzzzzzz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir