23 Mart Perşembe 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz

1)Aşağıdakilerden hangisi araştırma basamaklarının sonuncusudur?
A)
Problemi tespit etmek
B) Deneyler yapmak
C) Sonuçta rapor hazırlamak
D) Hipotez kurmak

2) 1. Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edildi.
2. Ülkemiz yedi bölgeden oluşur.
3. Marmara bölgemiz diğer bölgelerden daha güzeldir.
4. Sporlar içinde en eğlencelisi güreş sporudur.
Yukarıda verilen olgu ve görüşlerin doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
GÖRÜŞ                          OLGU
A)
1 ve 4                        2 ve 3
B) 3 ve 4                        2 ve 4
C) 2 ve 1                        3 ve 4
D) 3 ve 4                        1 ve 2

3) Bilimsel araştırmanın bazı temel esasları bulunmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi bu temel esaslardan biri değildir?
A)
Konu belirlemek gereksizdir.
B) Hipotez üretilir.
C) Kaynaklar belirlenir.
D) Sonuçta rapor yazılır.

4)Şahin Bey oğluna yeni bir bilgisayar almış; fakat eve geldiğinde aldığı ürünün çalışmadığını farketmiştir.
Bu durumda Şahin Bey aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
 A) Doğrudan bilgisayar tamircisine gitmelidir.
B) Alınan ürün kullanıldığı için yapılacak bir şey yoktur.
C) Alış veriş belgeleri ile ürün satıcısına gitmelidir.
D) Bilgisayarı kendisi tamir etmeye çalışmalıdır.

5)Tüketicilerin uğradıkları haksızlıklar karşısında başvurabilecekleri yerler bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan birisi değildir?
A) Tüketici mahkemeleri
B) Doktor heyetleri
C) Tüketici sorunları ilçe hakem heyetleri
D) Başbakanlık insan hakları başkanlığı

6)Aşağıdakilerden hangisi insan haklarına duyarlı bir vatandaştan beklenen bir davranış değildir?
A)
Kendi haklarını bilir ve korur.
B) Haksızlığa uğrayan vatandaşlara karşı ilgisiz kalmaz.
C) Kendisini ilgilendirmeyen haksızlığa karışmaz.
D) Başkalarının haklarına saygı gösterir.

 

7)Günlük yaşamımızda karşılaştığımız sorunların genellikle çözüm yollarıda bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi sorunlara çözüm bulmada yanlış bir uygulamadır?
A) Sorunun çözümünde duygusal davranmak,
B) Sorunun kaynaklandığı nedenleri bulmak
C) Sorun çözümünde yasalar çerçevesinde uygun çözümler bulmak
D) Sorundan etkilenen kişilerin nasıl etkilendiğini tespit etmek

8) 1. Sağlıklı bir ortamda yaşama
2. Eğitim görme
3. Oyun oynama
4. Grev yapma
Yukarıdakilerden hangisi Çocuk Hakları kapsamı içinde yer almaz?
A)
1
B) 2
C) 3
D) 4

9) “Mahallemizin hemen yakınında bulunan bir fabrikanın bacasından çıkan dumanlar ve fabrikanın atıkları mahalle halkımızın çoğunda astım ve alerji gibi hastalıklara neden olmaya  başladı. Ayrıca hayvanlarımız ölüyor, ekinlerimiz de zarar görüyor.”
yukarıdaki parçada anlatılan sorun için vatandaş olarak aşağıdakilerden hangisini yapmamız daha uygundur?
A) İlgili yerlere şikayette bulunmak.
B) Fabrikanın çalışmasını engellemek.
C) Başka bir yere taşınmak.
D) Fabrika yöneticileriyle anlaşmak.

10)’Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’’ Atatürk’ün bu sözleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi gerçekleştirilmiştir?
A)
Türk Tarih Kurumu kurulmuştur.
B) Kılık-kıyafet düzenlenmesi yapılmıştır.
C) Takvim-Saat ve ölçüde değişiklik yapılmıştır.
D) Yeni Türk harfleri kabul edilmiştir.

11)Türkçe’nin yabancı dillerin etkisinden kurtarılması amacıyla yapılan yenilik hangisidir?
A)
Türk Tarih Kurumu’nun kurulması
B) Türk Dil Kurumu’nun kurulması
C) Anadolu Ajansı’nın kurulması
D) Millî Eğitim Bakanlığı’nın kurulması

12) Aşağıdakilerden hangisi bir sorunla karşılaştığımızda izleyeceğimiz yollardan değildir?
A)
İlgili yerlere dilekçe vermek.
B) Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurmak.
C) İstek-şikayet formu doldurmak.
D) Sorun karşısında geri adım atmak.

Test 2 1. C   2. D   3. A   4. C   5. B   6. C    7. A   8. D   9. A   10. A   11. B   12. D



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir