14 Ocak Cumartesi 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 8 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 8 Soruları ve Cevapları Çöz

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 8 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Aşağıda verilen doğal kaynaklardan hangisinde ülkemiz kaynak bakımından diğerlerinden daha fakirdir?
A)
Petrol
B) Orman
C) Toprak
D) Su

2) Toprak özellikleri ve iklim özellikleri düşünüldüğünde, aşağıdaki illerimizden hangisinde tarımsal ürün çeşitliliğinin diğerlerinden daha fazla olduğu söylenebilir?
A) Ankara
B) Antalya
C) Kastamonu
D) Erzurum

3) Tarımsal üretimi etkileyen faktörler doğal ve beşeri olmak üzere ikiye ayrılır. Aşağıdakilerden hangisi tarımsal faaliyetleri etkileyen beşeri faktörler arasında gösterilir? A) Akarsular
B) İklim
C) Toprak yapısı
D) Tarımda makineleşme

4) Su kaynaklarından tarım, turizm, balıkçılık ve enerji üretimi gibi alanlarda yararlanılır. Aşağıdaki göllerimizinden hangisinden tarımsal sulama amacıyla yararlanılmaz?
A)
Beyşehir Gölü
B) Eğirdir Gölü
C) Tuz Gölü
D) Akşehir Gölü

5) Aşağıdakilerden hangisi ormanların faydalarından biri değildir?
A) Doğal yaşamı korur
B) Sel oluşumunu önler
C) Tarımsal üretimi arttırır.
D) Erozyon oluşumunu önler

6) Bir iş adamı açmak istediği un fabrikasını Konya’da kurmaya karar verir. İş adamının un fabrikasını Konya’da kurmasının öncelikli sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) Fabrikanın ihtiyacı olan enerji kaynağına yakın olması
B) Nitelikli insan gücünün var olması
C) Hammaddenin bol bulunması
D) Pazarlama imkânlarının uygun olması

7)     Projenin Adı                 Uygulama yeri
1. Defne ile sağlıklı yaşam               Hatay
2. Zeytin çekirdeğinin gücü            Erzurum
3. Fındık sağlıktır                          Giresun
4. Sağlıklı yaşam için yoğurt             Kars
Tabloda verilen  proje ve uygulama yeri eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A) 1
B)  2
C) 3
D) 4

8) Et ve süt üretimi yapacak bir tesisin hayvancılık faaliyetlerinin yaygın olduğu yerlere yakın kurulması gerekir. Bu durumun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İş gücünü kolay temin etmek
B) Ulaşım yollarına yakın olmak
C) Daha kaliteli üretim yapmak
D) Hammadde kaynağına yakın olmak

9) Aşağıdaki illerden hangisi eşleştirildiği yatırım projesine uygun değildir?

İl                Yatırım projesi
A) Afyon         Maden suyu ve kaplıca tesisleri
B) Diyarbakır      Kâğıt fabrikası
C) Ordu           Fındık işletme tesisleri
D) Aydın            Kuru incir tesisleri

10)     İl                     Yatırım Projesi
1. Ağrı                 Kağıt fabrikası
2. Trabzon          Kereste fabrikası
3. Antalya          Meyve suyu fabrikası
4. Isparta             Gülyağı fabrikası
Yukarıda yapılan eşleştirmede hangi şehirde ham madde temini daha zordur?
A)
1
B) 2
C) 3
D) 4

11) Dünyanın önemli zeytin üreticilerinden biri olan ülkemiz, savunma sanayiinde kullanılan aktif karbon üretiminde zeytini değerlendirmeyip, aktif karbonu dışarıdan ithal edilmektedir.
Bu durumu ortadan kaldırmanın yolu aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A)
Ülkemizde zeytin üretiminin çoğaltılması
B) Ülkemizde karbon üretimi için yatırımların artırılması
C) Aktif karbonun yurt dışından alımların artırılması
D) Aktif karbon kullanımına son verilmesi

12)  1) Petrol
2) Demir
3) Linyit
4) Taş kömürü
Yukarıda verilen doğal kaynaklardan hangileri enerji kaynağı olarak kullanılmaz?
A)
Yalnız 2
B) Yalnız 3
C) 1 ve 4
D) 2 ve 3

Test 8 1. A   2. B  3. D  4. C  5. C  6. C  7. B  8. D  9. B  10. A  11. B  12. A



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir