29 Mart Çarşamba 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 1 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 1 Soruları ve Cevapları Çöz


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 1 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Olumlu iletişime başlamak zor değildir. Sabahları uyandığımızda, okula gittiğimizde karşılaştığımız insanlara ‘’günaydın‘’ diyerek onları selamlamak, onların hal hatırlarını sormak olumlu iletişimi başlatmanın en kolay yoludur.
Yukarıdaki metne verilebilecek en uygun başlık aşağıdakilerden hangisidir ?
A)
İletişimin önemi
B) İletişimin unsurları nelerdir
C) Dikkatli iletişim nasıl olur
D) Olumlu iletişim nasıl başlar

2) Sen dili;
• Senle başlar veya senle biter
• Yargılayıcı, suçlayıcıdır
• Eleştiricidir
• Kırıcı olabilir.
Buna göre aşağıdaki cümlelerden hangisi “sen dili” ne örnek olabilir?
A) Okula neden geç kaldın
B) Seni göremeyince meraklandım
C) Yüksek sesle konuştuğunda üzülüyorum
D) Benimle oynayınca mutlu oldum

3) İyi bir dinleyici olan Ali arkadaşlarıyla son derece başarılı bir iletişim kurmaktadır. Arkadaş ortamında sevilen düşüncelerine önem verilen birisi olmuştur.
Buna göre iyi bir dinleyici olan Ali’den aşağıdakilerden hangisi beklenmez?
A)
Dikkatini karşısındakine verir
B) Göz teması kurar
C) Son sözü söylemek için çabalar
D) Yargılamadan ve suçlamadan dinler.

4) İletişimin bazı teknikleri kullanarak çok sayıda kişiyi etkileyecek biçime getirilmesine kitle iletişimi, bunun için kullanılan araçlara ise kitle iletişim araçları denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim aracı olamaz?
A)
Mektup
B) Televizyon
C) Radyo
D) Dergi

5) Bir ülkede yayın yapan kuruluşların belirli ilkeler çerçevesinde yayın yapmaları gerekmektedir. Ülkemizde televizyon ve radyo kanallarını denetleme yetkisine sahip devlet kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) TRT
B) RTÜK
C) TÜİK
D) AA

6) İnsanlar arası etkileşimde kitle iletişim araçları önemli bir etkiye sahiptir. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarının olumsuz yönlerinden biridir?
A) Demokrasinin gelişmesini sağlar
B) İnsanların eğlenmesini sağlar
C) İnsanların eğitilmesine yardımcı olur
D) İnsanları karamsarlığa sürükler

7) Anne: Telefonda çok konuşuyorsun
  Ayşe:  Anneciğim arkadaşımdan ödevimi alıyorum
Anne: Sınıfta dersi dinleseydin hiç gerek kalmazdı, demek ki ders dinlemiyorsun
  Ayşe: Hayır anneciğim o sırada öğretmen beni görevlendirmişti.
Yukarıdaki konuşmada Anne hangi iletişim hatası yapmıştır?
A)
Suçlama
B) Alay etme
C) Yalan söyleme
D) Yargılama

8) Aşağıdakilerden hangisi iyi bir iletişim kurmak için gerekli olan öğelerden değildir?
A)
Ön yargılı olmak
B) Empati kurmak
C) Dikkatli dinlemek
D) Saygı duymak

9) Etkili bir iletişimde vücut dili, ses tonu, el kol hareketleri, jest ve mimikler çok önemli rol oynar. Diyen bir kişi iletişimin hangi önemli etkenini unutmuştur?
A) Konunun akışı
B) Bağırarak konuşma
C) Göz teması
D) Ayrıntıya girmek

10)’Etkili iletişim için en önemli etken iletişimi başlatan cümlelerdir’’

Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişimi başlatma ifadelerinden biri değildir?
A)
Merhaba
B) Teşekkür ederim
C) Bugün nasılsınız
D) Günaydın

 

11) Soğuk çay ve pilavı kabul edebiliriz ama asık suratlılığı asla. (Çin atasözü)
Bu atasözü iletişimdeki hangi unsuru vurgulanmaktadır?
A) Dürüstlük
B) Açık sözlülük
C) Güler yüzlü olmak
D) Empati

12) Halk arasında ………. ile ilgili güzel sözler vardır: “benim yerimde sen olsaydın ne yapardın?’’, kendine yapılmasını istemediğin bir davranışı sende başkasına yapma.’’
Buna göre …..  ile gösterilen yere aşağıdaki hangi kelime yazılırsa cümle doğru tamamlanmış olur.
A)
Empati kurmak
B) Dürüst olmak
C) Alay etmek
D) Dinlemek

Test 1   1. D   2. A   3. C   4. A   5. B   6. D   7. D   8. A   9. C   10. B   11. C   12. A




Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir