Ana Sayfa / E-Kurs / 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kazanım ve Kavrama Testi 2 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Aşağıdakilerden hangisi iletişim becerilerinden biri değildir?
A) Güzel konuşma
B) Empati kurma
C) İlgili dinleme
D) Yüksek sesle konuşma

2) Aşağıdakilerden hangisi günümüzde sık kullandığımız kitle iletişim araçlarından biri değildir?
A) İnternet
B) Telgraf
C) Radyo
D) Televizyon

3) Milli mücadele dönemi örgütlenmesinin kolaylaşması için iletişimin son derece önemli olduğunu bilen Atatürk’ün benim gazetem dediği ve yazılarını yayınladığı gazete aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hakimiyeti Milliye
B) İradei Milliye
C) Ceridei Resmiye
D) Takvimi Vekayi

4) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk dönemi iletişim araçlarından biri değildir?
A) Hakimiyet-i Milliye
B) İrade-i Milliye
C) Anadolu Ajansı
D) TRT

5) Atatürk’ün: “Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.”
Sözünün anlamı  aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?
A) Basın hürriyeti mahzurludur.
B) Basın hürriyeti olmamalıdır.
C) Basın, özgür olmalıdır
D) Basın özgürlüğü bir vasıtadır.

6)   • İletişimde kullanılan el kol hareketleri
• İletişimde kullanılan yüz ifadeleri
İletişimde kullanılan bilgiler sırasıyla hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

I                     II
A) Jest               Mimik
B) Tavır            Davranış
C) Mimik             Görüş
D) Davranış        Mimik

7) Basının görevleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A) Kamuoyu oluşturmak
B) Halkı bilinçlendirmek
C) Yöneticilerin görevlerini hatırlatmak
D) Halka ön yargı aşılamak

8) Yukarıda kullanılan akıllı işaretlerin amacı hangi şıkta doğru olarak ifade edilmiştir?
A) Programları izletmek
B) Karışıklığı gidermek
C) İzleyiciyi bilinçlendirmek
D) Yayın saatlerini belirlemek

9)   • Yemek yemeden tatlı yemek yok
• Akşam geç geleni eve almayacağım
• Dediklerimi yapmazsan dışarı çıkamazsın
Bu cümleler iletişim sürecinde yapılan yanlışlıklardan hangisine örnek olabilir?
A)
Yargılamak
B) Suçlamak
C) Eleştirmek
D) Tehdit etmek

10) Aşağıdakilerden hangisi milli mücadele yıllarında Büyük Millet Meclisi tarafından alınan kararları hızlı bir şekilde halka duyurmak ve Türk kamuoyunu doğru bilgilendirmek için kurulmuştur?
A) Anadolu Ajansı
B) Türk Dil Kurumu
C) Türk Tarih Kurumu
D) TRT

11) Milli mücadele döneminde yayınlanan gazeteler hangi amaçla çıkarılmıştır?
A) Kültürleri birleştirmek
B) Halkı bilinçlendirmek
C) Okuryazarlığı artırmak
D) Eğitime destek sağlamak

12) Anayasamızın 28. maddesindeki ‘’basın hürdür sansür edilemez’’ ifadesinin anayasamızda yer almasının amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Basın özgürlüğünü sağlamak
B) Basını kontrol etmek
C) Radyo-gazete ve tvleri denetlemek
D) Basına yasak getirmek

Test 2  1. D   2. B   3. B   4. D   5. C   6. A   7. D   8.  C   9. D   10. A   11. B   12. A



Tek Yorum

  1. ben çok beğendim 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir