8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Dirse Han Oğlu Boğaç Han Boyu Cevapları

8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Dirse Han Oğlu Boğaç Han Boyu Cevapları

8. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 3. Tema Toplum Hayatı Sayfa 64, 65, 66, 67, 68 Dirse Han Oğlu Boğaç Han Boyu Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları 

DİRSE HAN OĞLU BOĞAÇ HAN BOYU

1. ETKİNLİK

Metin okunurken zihninizde oluşan soruları aşağıya yazınız.

  • Cevap:

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-1-etkinlik-cevaplari


2. ETKİNLİK 

Tahtaya yazılan kelimelerden beş tanesini seçip önce metnin bağlamından hareketle anlamlarını tahmin ediniz. Daha sonra kelimelerin sözlük anlamlarını bulup tahminlerinizle karşılaştırınız.

Kelime:

Tahminim:

Sözlük anlamı:

Kelime:

Tahminim:

  • Cevap: Sınıfta öğretmeninizin tahtaya yazdığı kelimeleri düşünerek kelimenin tahmini, sözlük anlamı yazınız.

3. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metnin konusunu aşağıya yazınız.

  • Cevap:

METNİN KONUSU: Dirse Han’ın yaşamış olduğu olağanüstü olaylar.


4. ETKİNLİK 

Tahtada karışık olarak verilen olay örgüsünü, kendi cümlelerinizle, kronolojik sıra ve mantık akışı içinde düzenleyiniz.

  • Cevap: Sınıfta ders işlerken öğretmeninizin tahtaya yazdığı cümleleri düşünerek bu etkinliği yapınız.

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki tabloyu okuduğunuz metne göre doldurunuz.

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-5-etkinlik-cevaplari


6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki “Oğuz Kağan Destanından alınan metni okuyunuz. “Dirse Han Oğlu Boğaç Han Boyu” metniyle ortak unsurları belirleyiniz. Bu ortak unsurlardan hareketle destan türünü tanımlayınız.

  • Cevap:

DESTAN: Milletleri derinden etkileyen tarihi ve toplumsal olayların anlatıldığı manzum eserlerdir.


7. ETKİNLİK 

Sınıfça yaptığınız etkinliğin sonunda metni dil ve anlatım yönünden değerlendiren bir paragraf yazınız.

  • Cevap:

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-7-etkinlik-cevaplari


8. ETKİNLİK 

Aşağıda belirtilen ölçütlere göre konuşmanızı içerik yönünden değerlendiriniz.

  • Konuşmam amacımı tam olarak yansıtmıştır. EVET
  • Konuşmamda konunun anlaşılması için yeterli örnek verdim. EVET
  • Konuşmamda amaç- sonuç, sebep-sonuç ilişkisi kurdum. EVET
  • Konuşmamda iletmek istediğim düşünceyi tam olarak yansıttım. EVET
  • Konuşmamda açıklayıcı anlatımlara yer verdim. EVET

9. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinden edindiğiniz bilgilerden ve sınıf ortamında yaptığınız tartışmalardan hareketle Eski Türklerde Toplum Hayatı” konulu bir düşünce yazısı (makale, deneme, söyleşi) yazınız.

  • Cevap:

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-9-etkinlik-cevaplari


10. ETKİNLİK 

a. Aşağıya içinde “hızır, kırk, anne sütü” kavramlarının geçtiği sözlerden örnekler yazınız.

b. Siz de yukarıdaki kavramları farklı cümlelerde kullanınız.

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-10-etkinlik-cevaplari


11. ETKİNLİK 

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. “Kimin, ne yaptığını” noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-11-etkinlik-cevaplari


12. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen kelimeleri açıklamalar doğrultusunda yüklem görevinde kullanınız.

  • Cevap:

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-12-etkinlik-cevaplari


13. ETKİNLİK  

Aşağıda karışık olarak verilen kelimelerden kurallı isim cümleleri yapınız.

  • Cevap:

dirse-han-oglu-bogac-han-boyu-13-etkinlik-cevaplari

 


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. İsimsiz Kral dedi ki:

    Güzel Ellerinize Sağlık 🙂

BİR YORUM YAZ